ACTUALITATEProf. dr. Leon Zăgrean, destituit de la conducerea unei catedre a UMF...

Prof. dr. Leon Zăgrean, destituit de la conducerea unei catedre a UMF Carol Davila pentru opiniile sale negative despre purtarea măștii

Leon Zăgrean, profesor doctor la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, a fost destituit din funcția de șef al catedrei de Fiziologie şi Neuroştiinţe Fundamentale. Informația a fost făcută publică chiar pe pagina sa de Facebook de către Iulian-Laurențiu Ștefan.

Profesorul a fost ”anchetat” de Comisia de etică a universității și destituit ilegal din funcția de șef al catedrei de Fiziologie şi Neuroştiinţe Fundamentale de la UMF București, semn că de foarte sus a fost cerută ”executarea” prof.dr. Leon Zăgrean.

„Au încercat să mă șantajeze”

Regulamentul Universității de Medicină și Farmacie prevede clar că numirea în funcția de șef al unei discipline se poate face doar prin alegeri, spune prof.dr. Leon Zăgrean.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Pornind de la articolul apărut în ziarul Național, care mie mi s-a părut absolut rezonabil, site-ul newsweek.ro a publicat un material foarte denigrator la adresa mea, care a răstălmăcit lucrurile, iar Comisia de etică și deontologie a UMF Carol Davila București s-a autosesizat și mi-a cerut să dau lămuriri asupra acestor aspecte. Apoi conducerea universității m-a destituit din funcția de șef de disciplină. Destituirea s-a făcut într-un mod total ilegal și au numit pe altcineva, deși conform regulamentelor universității, numirea șefilor de discipline se face în urma alegerilor. Astăzi (n.r. ieri) avem ședința de Senat și și am cerut rectorului să analizeze această situație, pentru că eu nu pot să accept aceste modificări ilegale, aceste mișculații. Mă voi adresa chiar și justiției, dacă va fi nevoie. Au încercat să mă șantajeze cu prelungirea activității didactice, peste vârsta de pensionare, care a fost aprobată de Senatul universității în primăvară. Le-am spus că pot ieși la pensie, nu am o problemă cu acest lucru, dar nu vreau să-mi termin cariera ieșind pe ușa din spate”, a declarat prof.dr. Leon Zăgrean.

„Nivelul studenților la medicină, foarte scăzut”

Profesorul doctor Leon Zăgrean are reputația unui cadru didactic foarte riguros, acesta considerând că profesia de medic necesită o formare riguroasă. ”De-a lungul timpului, am primit mai multe solicitări de a interveni în cazul studenților, dar eu nu am făcut și nu fac compromisuri. Numărul de analfabeți funcționali este foarte mare. Din păcate, în medicină acest lucru este foarte periculos, dar, probabil, asta se dorește. Nivelul studenților la medicină este foarte scăzut, sunt oameni care nu știu fiziologie nici cât știți dvs, adică lucruri elementare, cu debitul cardiac, frecvența cardiacă, sunt total paraleli”, a mai precizat prof.dr. Leon Zăgrean publicației Național.ro.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

R3media, printre singurele instituții care au publicat opiniile profesorului

Reputatul profesor doctor Leon Zăgrean, șeful Catedrei de Fiziologie și Neuroștiințe din cadrul UMF Carol Davila din București, a arătat că o serie de instituții și oameni de știință, care sunt mai puțin dependenți de criteriul financiar, de criteriul politic sau al puterii, sunt deja organizați în tot felul de asociații, inclusiv specialiști în domeniul juridic, și că vor să ia măsuri cu privire la o serie de aspecte care s-au desfășurat sub imperiul fricii în această pandemie.

„Tot mai mult lumea științifică instituțională se separă de majoritatea populației. Este o ruptură care, după părerea mea, este direct proporțională cu gradul de cunoaștere și de profunzime în domeniul medical, și nu numai. Lumea actuală este condusă în general prin decizii politice și o altă ruptură care se realizează în zilele noastre este între sistemele de decizie și oamenii de știință.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Tot mai mult oamenii de știință sunt într-o anumită măsură neglijați și atunci criteriile după care se elaborează aceste decizii nu sunt întotdeauna convergente cu realitatea în care trăim”, a declarat prof.dr. Leon Zăgrean, la conferința pe problemele pandemiei organizată de Academia de Științe Medicale.

Unul dintre instrumentele importante utilizate pentru inducerea fricii este masca de protecție, care s-a dovedit a fi inutilă din punct de vedere medical, susține prof.dr. Leon Zăgrean.

„Detectarea schimbărilor de expresii emoționale este crucială pentru comunicarea interumană. Unul din dezavantajele mari ale purtării obligatorii de mască în mod cert este diminuarea posibilității de comunicare”, a afirmat prof.dr. Leon Zăgrean – citește AICI mai mult.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. Dl Profesor există în Bucuresti mai mult de 10 mii de avocați.
    Oricare dintre ei va fi onorat să vă reprezinte într-un proces în care să atacați acest abuz.
    Orice instantă o să vă admită acțiune avand în vederea enormitatea abuzului.
    Trăim încă într-o democrație deși unii se cred cred în China lui Mao.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...