ACTUALITATEDr. Dorel Săndesc, despre vaccinul anti-covid : Toate teoriile indicau apariția unei...

Dr. Dorel Săndesc, despre vaccinul anti-covid : Toate teoriile indicau apariția unei epidemii. ARN mesager era cunoscut, se lucra la el de cel puțin 20 de ani

Cercetătorii nu s-au apucat de la zero în realizarea vaccinului anti-covid, fiindcă toate teoriile indicau apariția unei epidemii, a explicat, la postul B1TV, medicul Dorel Săndesc, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă.

Tehnologia mult mai evoluată, dar și cercetările aprofundate, care se aflau în curs de desfășurare în momentul declanșării pandemiei, au sprijinit crearea vaccinurilor anti-covid într-un timp record.

„Cercetătorii nu s-au apucat de la zero. Erau conștienți de pericolul unui nou val epidemic al bolii, de exemplu cei de la Oxford. Știau că o nouă epidemie poate apărea. Toate teoriile arătau asta. Și atunci, s-au pregătit. Asta ca să nu mai fie luată prin surprindere comunitatea științifică și incapabilă să sintetizeze un vaccin în timp util.

ARN mesager era cunoscut, se lucra la el de cel puțin 20 de ani și se căuta o formă ca el să reziste. Pericolul acestui vaccin bazat pe ARN mesager e mic, pentru că el rezistă foarte puțin în organism”, a declarat dr. Dorel Săndesc, pentru B1.ro.

Pe de altă parte, dr. Dorel Săndesc a subliniat, într-o intervenție la Antena3, că „oamenii nu mai pot fi minţiţi. Campania de vaccinare trebuie să fie onestă”

„Campania nu poate fi de tip campanie electorală pentru că în campaniile electorale se exagerează, chiar se minte cu un scop unic: oamenii să se ducă să voteze.

O campanie de vaccinare trebuie să fie una total onestă şi trebuie să arătăm exact şi să ne răspundem întrebărilor noastre. Una din întrebările fireşt este dacă există aceste efecte secundar şi dacă pot fi severe. Iar răspunsul este da. Există efecte potenţial severe, ele sunt foarte rare, dar pot să apară pentru că anticorpii atacă şi ale structuri ale organismului, nu doar virusul.

Dar trebuie pus în balanţă şi alt adevăr foarte important. Şi în cursul bolii, aceste efecte secundare, complicaţii ale bolii, apar şi apar cu o frecvenţă mai mare şi o severitate mai mare”, a explicat dr. Dorel Săndesc la Antena 3.

 

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate