ACTUALITATEDr. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS: Mă voi vaccina și eu,...

Dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS: Mă voi vaccina și eu, dar nu în acest moment. „Încercările de compromitere a încrederii oamenilor în vaccin trebuie rapid neutralizate”

Dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS și deputat PSD, a anunțat, vineri, la un post TV, că se va vaccina cel mai probabil anul viitor, în prezent având anticorpi, după infectarea cu coronavirus.

„Sigur că mă voi vaccina. Nu în acest moment, pentru că boala și-a produs efectul și prezența anticorpilor, e evident din studiile făcute, ei nu au mare durabilitate, așa că în cursul anului viitor mă voi vaccina și eu. Mulți trec prin boală și nu știu că au fost infectați, dar sunt beneficiari ai vaccinării. Dacă sunt persoane simptomatice nu se face vaccinarea. Asta e valabil si în cazul vaccinului gripal”, a spus dr. Alexandru Rafila la Digi24, potrivit B1TV.

Întrebat când ar putea fi considerată o reușită campania de vaccinare, Alexandru Rafila a răspuns:

„O putem considera o reușită când cel puțin 70% din populație acceptă să fie vaccinată și reușim să facem acest lucru. Deci sunt două componente: convingerea populației și capacitatea sistemului să-l administreze într-un timp foarte scurt.

(…) Riscul Europei cu două viteze există că dacă noi nu reușim să convingem 70% și în 6-9 luni nu reușim să-i vaccinăm, ci într-un an și jumătate, vor exista probleme legate de reluarea activităților. E important să nu ajungem în a doua parte a clasamentului” a mai spus dr. Alexandru Rafila.

Potrivit acestuia, principala provocare în atingerea acestui obiectiv ține de campania de informare.

„Încercările de compromitere a încrederii oamenilor în vaccin trebuie rapid neutralizate”, a subliniat dr. Alexandru Rafila.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...