duminică, februarie 5, 2023
EDUCAȚIEDr.Alexandru Rafila, reprezentantul OMS în România: Nu poți să pui un copil...

Dr.Alexandru Rafila, reprezentantul OMS în România: Nu poți să pui un copil să stea cu mască 5-6 ore neîntrerupt. Este utopic

Purtatul măștii în cazul elevilor reprezintă o mare problemă și trebuie găsite mecanisme prin care elevii să poată respira, a declarat, joi, Alexandru Rafila, reprezentatul României la Organizația Mondială a Sănătății, scrie Libertatea.

Fiecare școală din țară este particulară și trebuie să se ia măsuri în funcție de numărul de elevi, profesori și profilul școlii, a spus Rafila la Digi24, potrivit sursei citate.

„O problemă legată e purtatul măștii la elevi. Trebuie să găsim un mecanism prin care elevii să poată să respire, să stabilim că în pauze ei stau în aer liber și stau fără mască. Nu poți să pui un copil să stea cu mască 5-6 ore neîntrerupt este utopic să crezi așa ceva. Mai ales dacă este înghesuit într-o clasă cu 36 de elevi cu 72 de paravane separatoare, nu poți să desfășori o activitate care să țină cont de gradul de suportabilitate al copilului și atunci îl educi, dar și să-i faci un mediu favorabil”, a subliniat dr. Alexandru Rafila.

Cred că ar fi puncte de câștigat de Ministerul Educației dacă ar avea măcar acum în ceasul al 12-lea o strategie care să favorizeze aplicarea acestor măsuri benevol, a adăugat acesta.

Așa cum a anunțat R3Media, Alianța Părinților solicită Ministerului Educației ca purtarea măștii în școli să fie opțională, iar plexiglasul să dispară.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate