EDUCAȚIEDr.Alexandru Rafila, reprezentantul OMS în România: Nu poți să pui un copil...

Dr.Alexandru Rafila, reprezentantul OMS în România: Nu poți să pui un copil să stea cu mască 5-6 ore neîntrerupt. Este utopic

Purtatul măștii în cazul elevilor reprezintă o mare problemă și trebuie găsite mecanisme prin care elevii să poată respira, a declarat, joi, Alexandru Rafila, reprezentatul României la Organizația Mondială a Sănătății, scrie Libertatea.

Fiecare școală din țară este particulară și trebuie să se ia măsuri în funcție de numărul de elevi, profesori și profilul școlii, a spus Rafila la Digi24, potrivit sursei citate.

„O problemă legată e purtatul măștii la elevi. Trebuie să găsim un mecanism prin care elevii să poată să respire, să stabilim că în pauze ei stau în aer liber și stau fără mască. Nu poți să pui un copil să stea cu mască 5-6 ore neîntrerupt este utopic să crezi așa ceva. Mai ales dacă este înghesuit într-o clasă cu 36 de elevi cu 72 de paravane separatoare, nu poți să desfășori o activitate care să țină cont de gradul de suportabilitate al copilului și atunci îl educi, dar și să-i faci un mediu favorabil”, a subliniat dr. Alexandru Rafila.

Cred că ar fi puncte de câștigat de Ministerul Educației dacă ar avea măcar acum în ceasul al 12-lea o strategie care să favorizeze aplicarea acestor măsuri benevol, a adăugat acesta.

Așa cum a anunțat R3Media, Alianța Părinților solicită Ministerului Educației ca purtarea măștii în școli să fie opțională, iar plexiglasul să dispară.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...