EDUCAȚIEDr. Alexandru Rafila: PSD cere în mod clar redeschiderea școlilor odată cu...

Dr. Alexandru Rafila: PSD cere în mod clar redeschiderea școlilor odată cu terminarea vacanței

PSD cere în mod clar redeschiderea școlilor odată cu terminarea vacanței, pentru că cifrele din ultima perioadă arată o scădere a incidenței infecției SARS-CoV-2, spune deputatul social-democrat Alexandru Rafila.

„Eu înțeleg că domnul ministru Cîmpeanu are o grea moștenire din partea doamnei Anisie și nu cred că e o surpriză pentru nimeni, dar amânarea deschiderii școlilor nu are nicio justificare”, spune, miercuri, deputatul PSD Alexandru Rafila.

Argumentul lui Rafila îl reprezintă scăderea numărului de noi cazuri din ultima perioadă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Cifrele publicate în ultimele săptămâni de MS arată o scădere a incidenței infecției, arată marea majoritate, cu trei excepții, în zona verde, iar acest lucru nu are niciun fel de corelație cu această măsură de amânare a deschiderii școlilor. PSD cere în mod clar redeschiderea școlilor odată cu terminarea vacanței școlare. Amânarea cu încă o lună nu e sănătoasă nici pentru copii, nici pentru părinții lor, nici pentru economie”, conchide Alexandru Rafila.

PSD este al doilea partid parlamentar care cere redeschiderea imediată a școlilor, după ce AUR a avut această inițiativă încă de la finalul lunii decembrie.

R3Media a scris despre anunțul Ministrului Sorin Cîmpeanu, conform căruia, în ședința de Guvern de miercuri va fi adoptată o ordonanță prin care prelungește învățământul online până pe 8 februarie, deși ar fi putut prelungi până la finalul anului școlar. Acesta spune că a refuzat, pentru vrea să deschidă școlile.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...