ACTUALITATEDr. Adina Alberts, reclamată la Colegiul Medicilor de către un farmacist, după...

Dr. Adina Alberts, reclamată la Colegiul Medicilor de către un farmacist, după o postare în care recomandă un tratament anticovid pe medicamente: Orice nebun poate face reclamație/plângere/sesizare împotriva oricui, oriunde

Dr. Adina Alberts a fost reclamată la  Colegiul Medicilor, de către un farmacist din Cluj Napoca.

George Miclăuș (foto cu fosta siglă a partidului lui Dacian Cioloș) s-a supărat pe dr. Alberts pentru postările publicate de aceasta pe tema coronavirusului, în special pentru promovarea ivermectinei.

„Bună ziua doresc să reclam medicul Adina Alberts pentru modul în care promovează pe internet in speță Facebook tratamente și medicamente ne autorizate în România și anume ivermectina. Consider că atitudinea dansei nu face cinste profesiei de medic și reprezinta un atentat la adresa persoanelor care ii urmaresc sfatul indusi in eroare de faptul că este medic. Atasez și postarea, multumesc”, sună reclamația medicului. (am păstrat textul original cu greșelile de rigoare).

Dr. Alberts spune însă că nu este prima oară când este reclamată la Colegiul Medicilor în pandemie și că a mai dat explicații pentru anumite postări.

„Dragii mei, știrea acesta este mai degrabă o “non știre”. Orice nebun poate face reclamație/plângere/sesizare împotriva oricui, oriunde.

Lăsând la o parte această declarație general valabilă, în cazul de față, un domn farmacist a fost extrem de deranjat de faptul că eu am postat pe facebook o schemă de tratament cu care marea majoritate a medicilor de familie din România este de acord. Am făcut acest lucru pentru ca orice bolnav care, din varii motive, nu a intrat suficient de repede în legătură cu medicul de familie, să știe ce are de făcut, cunoscut fiind faptul că fiecare zi este esențială în evoluția acestei boli.

Revenind la sesizare, Colegiul Medicilor are obligația legală să înregistreze orice reclamație și să inițieze cercetări.

De astfel nu este prima dată când sunt chemată, în pandemie, la Colegiul Medicilor. Ca o paranteză. Știți, în 20 de ani de carieră nu am fost chemată niciodată la Colegiul Medicilor pentru vreo culpă profesională!

Anul trecut a trebuit să dau explicații despre o postare în care criticam aspru niște articole din draftul de Lege a Carantinării care a fost supus dezbaterii publice timp de 30 de zile. Evident că am și eu dreptul contituțional să îmi spun un punct de vedere. La fel ca și dvs, și ca oricare alt cetățean al acestei țări! Și bine am făcut, acele articole amendate și de mine, pe lângă mulți alții, au fost eliminate din varianta finală a Legii”, a replicat Adina Alberts.

Conform acesteia, postarea pentru care a reclamat-o George Miclăuș este cea în care afirmă că are informații cum că pacienții sunt uneori tratați cu medicamente „experimentale, scumpe, fără indicației în Covid, iar complicațiile își fac apariția. Nu acceptați Kaletra pentru tratarea Covidului”.

În aceeași postare ea le-a spus oamenilor să ceară medicilor să fie tratați cu ivermerctină.

Ea a mai recomandat o schemă de tratament anticovid.

„Tratamentul corect anti Covid ar trebui să cuprindă:
1. Azitromicina cp 500 mg, 1 cp pe zi, sau Doxiciclina cp 100 mg, 1 cp la 12 ore, 5 zile.
2. Aspenter sau Eliquis sau alt antiagregant plachetar/anticoagulant
3. Paracetamol/Nurofen în funcție de simptomatologie, dureri/ febră
4. Protecție gastrică, Famotidina/ Omeprazol/Controloc-Pantoprazol
5. Probiotice
6. Vit C, D3, Zinc. Unii medici dau și Complex de vitamine B
7. Quercetină cp 500 mg, 1 cp la 12 ore, 10 zile.
8. Stodal, Oscilococcinum, Cimbrișor capsule, Tinctura de coacăz negru pentru prevenirea afectării pulmonare, extrem de eficiente.
9. Ivermectina, 0,2 mg/kgcorp pe zi, 5 zile la rând… deocamdată puțini au acces la aceasta.
10. Corticoterapie orală, Dexametazonă sau Medrol în cazuri cu simptomatologie importantă”, a conchis ea.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...