sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEDosarul în care partidul AUR era acuzat de „minimalizarea holocaustului” a fost...

Dosarul în care partidul AUR era acuzat de „minimalizarea holocaustului” a fost CLASAT. Motivul: Fapta nu există

Parchetul General a clasat dosarul în care s-au efectuat cercetări in rem în legătură cu un comunicat pentru care AUR era acuzat că a minimalizat Holocaustul, informează Agerpres, citând Parchetul General.

După patru luni de cercetări, Parchetul General a închis acest dosar, pe motiv că „fapta nu există”.

„Cu referire la solicitarea adresată instituţiei noastre, vă comunicăm că, în dosarul care face obiectul cererii dumneavoastră, prin Ordonanţa din 18 aprilie 2022, a fost dispusă soluţia clasării în considerarea faptelor, respectiv in rem, sub aspectul infracţiunii prev. de art.6 alin.1 din OUG nr. 31/2002, constatându-se incidenţa cazului care împiedică punerea în mişcare sau exercitarea acţiunii penale prevăzut la art.16 alin.1 lit.a) Cod de procedură penală (fapta nu există)”, se arată într-un răspuns al Parchetului General la solicitarea Agerpres.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Pe 6 ianuarie, Parchetul General s-a sesizat din oficiu şi a deschis un dosar penal în legătură cu un comunicat de presă emis pe 3 ianuarie 2022 de partidul AUR, intitulat ‘Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze!’, în care au fost efectuate cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. 6 alin. 1 din OUG nr. 31/2002, respectiv în varianta – minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a Holocaustului ori a efectelor acestuia.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Art. 6 alin. 1 din OUG nr. 31/2002 prevede: „Negarea, contestarea, aprobarea, justificarea sau minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a Holocaustului ori a efectelor acestuia se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.

Pe 3 ianuarie, AUR a transmis un comunicat de presă în care solicita ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, includerea Limbii Române, a Istoriei şi a Limbii Engleze în lista disciplinelor pentru care se vor organiza concursuri naţionale (olimpiade) în anul şcolar 2021 – 2022 şi în anii care vor urma.

De asemenea, AUR susţinea că, în ultimii ani, se constată o „acţiune sistematică de subminare” a calităţii învăţământului din România prin ridicarea la rangul de materii a unor „teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecţii în cadrul materiilor existente (ex. educaţie sexuală, istoria Holocaustului etc.), în paralel cu reducerea importanţei acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generaţii: ştiinţele exacte, Limba şi literatura română, Istoria naţională”.

Cornel Nistorescu: Convocarea lui George Simion la Parchetul General pentru două cuvinte ne arată că AUR și George Simion sunt o țintă. Și țara noastră la fel

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

 1. Şi totuşi guvernantii… au noi „planuri concrete“:
  În 22 martie 2020, la Palatul Victoria, a avut loc „prima reuniune a Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementării Strategiei naţionale pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură, aferentă perioadei 2021-2023“, coordonat de Irina-Dumitrița Solomon, secretar de stat adusă special în acest scop în februarie la cancelaria prim-ministrului.
  Alexandru Muraru a căzut pe planul doi. A venit Solomon şefă (preşedintă a Comitetului pentru Implementarea Strategiei Naţionale de Combatere a Antisemitismului“), dar au fost împreună între 29 aprilie şi 1 mai 2022 să dea socoteală privind pregătirile ce le face guvernul pentru condamnarea românilor, la Centrul Simon Wiesenthal, unde i-a primit „vânătorul de nazişti“ Efraim Zuroff, care este instigat din România cu informări şi „sugestii“ de Marco Maxilian Katz (de la MCA Romania, filială a ADL).
  *
  Conform lui Katz, după întâlnirea cu Muraru şi Solomon, Zuroff ar fi declarat:
  „M-am bucurat să aflu că atât deputatul Muraru, cât și secretarul de stat Solomon au planuri concrete şi se concentrează foarte serios asupra eforturilor de a se asigura că legile românești împotriva antisemitismului și negării Holocaustului vor fi puse în aplicare pe deplin, iar infractorii vor fi pedepsiți corespunzător, ceea ce nu a fost cazul până în prezent. Antisemiţi si negationişti, precum Vasile Zarnescu, fost ofițer al Serviciului Secret Român, şi profesorul de la Universitatea din București, Ion Coja și-au putut răspândi minciunile și ura prea mult timp și faptele lor trebuiesc pedepsite aspru“.
  *
  La şedinţa de la guvern din 22 martie 2020, cu principali participanţi ministerele de Externe, de Interne şi al Justiției, condusă de Irina Solomon şi de şeful cancelariei premierului, Mircea Abrudean, şi-au spus între ei că trebuie să acţioneze, căci „asistăm la o intensificare a teoriilor conspiraționiste și a mesajelor revizioniste, precum și la proliferarea, în special în mediul online, a mesajelor antisemite, rasiste sau xenofobe“, urmând ca în luna mai 2022 să publice un prim raport, deşi în prezent sunt foarte băşicaţi de necondamnarea la închisoare pentru negaţionsim al Holocaustului a domnului colonel Vasile Zărnescu, după cum rezultă din spusele lui Zuroff şi M.M. Katz, şi pun la cale noi „planuri concrete“.

  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/guvernul-incepe-implementarea-strategiei-pentru-combaterea-antisemitismului-xenofobiei-radicalizarii-si-discursului-instigator-la-ura-1880683

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=5477063255651843&id=100000446697177

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE