sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATEDosar penal pentru Călin Georgescu

Dosar penal pentru Călin Georgescu

Parchetul General s-a sesizat din oficiu și a deschis un dosar penal care îl vizează pe Călin Georgescu, pentru pentru promovarea cultului persoanelor vinovate de genocid și crime de război, precum și promovarea de idei, concepții și doctrine fasciste și legionare, după declarațiile acestuia despre Ion Antonescu și Corneliu Zelea Codreanu, relatează Agerpres.

Potrivit unor oficiali ai Parchetului General, procurorii au deschis un dosar penal in rem în acest caz, pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 5 din OUG 31/2002: „Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război, precum și fapta de a promova, în public, idei, concepții sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, în sensul art. 2 lit. a), se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi”.

Călin Georgescu a spus, săptămâna trecută la Antena 3, că atât Corneliu Zelea Codreanu (lider legionar între 1927 și 1938), cât și mareșalul Ion Antonescu (șeful statului între 1940 și 1944) au făcut „și fapte bune”, dar și altele „mai puțin bune”. Pentru aceste afirmații s-a autosesizat Parchetul General.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Toți au făcut și fapte bune și altele mai puțin bune, dar în general un lider autentic este cel care spune adevărul și, dacă nu spui adevărul, nu ai cum să fii lider. Istoria a fost mistificată și sunt foarte mulți oameni fabricați, iar puterea a fost luată pe bani în ultima perioadă, în ultimii 30 de ani.

Sub acest aspect, referitor la întrebare, trebuie să păstrăm un echilibru. Au fost și fapte bune și fapte pe care nu le pot comenta, dar istoricii trebuie să demonstreze acest lucru. Față de martiri nu pot să am păreri, dar sunt din istoria noastră și rămân în istoria noastră”, a spus Călin Georgescu, la Antena 3, după ce a fost întrebat dacă nu se teme să fie izolat când îi numește „eroi” pe Corneliu Zelea Codreanu și Ion Antonescu.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Călin Georgescu a mai declarat că „Zelea Codreanu s-a luptat pentru moralitatea ființei umane”. De asemenea, întrebat despre asasinarea lui Armand Călinescu și Nicolae Iorga de către legionari, Călin Georgescu a răspuns: „Când istoria este mistificată, nu ai ce să discuți.” „În primul rând, poporul român nu este anti-nimic în general”, a mai declarat Călin Georgescu, întrebat de Holocaustul din România și de antisemitism.

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a precizat că domnul Georgescu „a făcut o gafă”, spunând că membrii cu simpatii legionare „nu au ce căuta” în partid dacă „nu-și revizuiesc atitudinea”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

7 COMENTARII

 1. ADEVARUL va iesi la lumina pas-cu-pas. Felicitari tuturor celor care lupta impotriva unui sistem profund corupt si ipocrit. Represiunea nedreapta, militia politica inapoi in viitor.

 2. Se incearca intimidarea lui. Judecatorii stiu prea bine ca tribunalul de la Nurnberg a exclus Miscarea Legionara dintre organizatiile cu caracter fascist si chiar mai mult, o instanta juridica romaneasca a decis irevocabil ca Miscarea Legionara nu a avut un caracter fascist/nazist (decizia nr. 745 pronuntata in sedinta din 12.07.1995 Curtea de Apel Suceava). In ceea ce-l priveste pe Maresalul Antonescu, acesta a fost declarat “criminal de razboi” doar de catre bolsevici prin asa-zisul “tribunal al poporului”, sentinta care are valoare juridica 0 (zero). http://in-cuiul-catarii.info/2013/01/05/nascut-pentru-a-fi-tradat-2489

 3. CULMEA IRONIEI în acuzațiile de genocid și fascism…!
  De doi ani trăim pe viu aplicarea doctrinelor nazisto-fasciste la nivelul intregii planete, și tot de 2 ani dictatura medicală genocideaza populația globului…
  În concluzie, majoritatea conducătorilor lumii (cei văzuți și cei din umbra) sunt adevărații vinovați de genocid și de promovarea si aplicarea de idei, concepții și doctrine nazisto-fasciste la o scară inimaginabilă. Cu alte cuvinte , Hitler, Stalin, etc, au fost mici copii pe lângă haita aflată acum la conducerea lumii.

 4. n-as reactiona pavlovian, fix reactia asta a urmarit-o membrul clubului de la roma si cei din anturajul lui. Ce rost aveau acele comentarii cu legionarii? Nu mai avem alte probleme azi decat sa discutam despre Decebal si Traian?
  Are si el saracu un ordin de executat, iar acum vor sari unii sa-i planga de mila. Stati linistiti, nu o sa pateasca nimic, e doar o piesa de teatru.

 5. Mi-e scarba de acest aparat de stat, aceasta hidra jegoasa.
  S-a imputit de-a dreptul….

  Ce se mai autosesizeaza ei., corectii lui peste. Nu s-ar mai fi autosesizat cu achizitiile din pandemie, cu cazul Caracal si alte cazuri celebre. Poate si la Iohannis fara masca.

  E o rusine ce se intampla in tara asta, incepand de la dosarele trecute ale DNA-ului, pana la aceasta cenzura ordinara…
  Aceste slugi fara coloana vertebrala care doar exacuta…

  Iaca de ce nu e buna acea lege de 2 lei si cei care o contesta sunt indreptatiti.

  • Da, e lăudabilă acțiunea Parchetului. În cazul în care mai existau încă dubii că teoriile privind cine conduce ar fi conspirații, promptitudinea cu care se apleacă (chiar ploconesc, aș zice) autoritățile asupra adevăratelor probleme ce ne apasă ar trebui să lămurească și pe cel mai îndărătnic.
   Mă refer, desigur, la fasciști, căci fasciștii ne conduc, trăim o epocă fascistă și “ei sunt adevărații fasciști”, HUUĂĂ!

 6. Repede percuteaza javrele la comanda. Auzi, s-au autosesizat. Mars, hahalerelor! Bravo AUR, bravo Calin Georgescu si George Simion! Ii bagati pe tâmpiții hoti in sperieti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE