ACTUALITATEDonald Trump: Voi continua să lupt alături de voi! | Primele declarații...

Donald Trump: Voi continua să lupt alături de voi! | Primele declarații publice ale fostului președinte american

Duminică seară, fostul președintele Donald Trump a vorbit  în cadrul Conferinței Acțiunii Politice Conservatoare (Conservative Political Action Conference – CPAC), ocazie cu care a lămurit câteva aspecte intens discutate în spațiul public legate de persoana sa și de viitorul politicii conservatoare în Statele Unite ale Americii, conform Fox News.

În primul său discurs oficial de după predarea mandatului, fostul președinte Donald Trump a criticat administrația condusă de președintele democrat Joe Biden și vicepreședintele Kamala Harris, numind începutul mandatului ca fiind „cea mai dezastroasă primă lună a unui președinte în istoira modernă”. Acesta a completat, spunând că actuala conducere este „anti-meserii, anti-familie, anti-granițe, anti-energie, anti-femei și anti-știință”.

„Doar câteva săptâmâni i-au trebuit noii administrații pentru a întoarce realizările fără precedent într-un dezastru umanitar și de securitate națională. Într-o lună scurtă, am trecut de la «America pe primul loc», la «America pe ultimul loc».”, a declarat liderul republican.

Fostul președinte a precizat, mai apoi, că nu își va deschide un partid nou, pentru a nu diviza votanții republicani.

„Nu vom deschide partide noi. Avem Partidul Republican. Va fi unit și mai puternic ca înainte. (…) Au fost știri false, nu voi iniția un partid nou. N-ar fi asta «genial»? Să deschidem partide noi, să ne divizăm votanții și să nu câștigăm niciodată. Nu, nu suntem interesați de așa ceva.”, a clarificat Donald Trump.

Într-un sondaj realizat în cadrul CPAC, cursa internă a Partidului Republican pare a fi câștigată cu ușurință de Donald Trump, cu 55% din voturi, urmat de Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, ce are abia 21%. În legătură cu drumul spre alegerile din 2024, Donald Trump și-a declarat susținerea necontenită pentru valorile conservatoare și libertatea de exprimare.

„Pentru următorii patru ani, curajoșii republicani din această cameră vor fi inima efortului de opoziție împotriva radicalilor democrați, știrilor false și cultura lor toxică de anulare [cancel culture]. Și vreau să vă asigur că voi continua să lupt alături de voi!”, a precizat Trump.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...