joi, februarie 2, 2023
ACTUALITATEDonald Trump ar avea susținere pentru a candida pentru un nou mandat...

Donald Trump ar avea susținere pentru a candida pentru un nou mandat de președinte din partea votanților republicani

Dacă alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii (programate în 2024) ar fi ținute astăzi, Donald Trump ar porni cu prima șansă, ne spune sondajul realizat de Politico-Morning Consult, publicat astăzi, la trei zile de la achitarea domnului Trump după al doilea proces în justiție, bazat pe premisa că fostul președinte ar fi inițiat revolta de la clădirea Congresului, din 6 ianuarie. Conform sondajului, 59% din electoratul republican ar dori ca Donald Trump să aibă un rol important în partid, dar zeci de mii de susținători ai acestuia și-au pierdut încrederea după întâmplările de la Capitoliu, conform The Guardian.

Totodată, 54% din același electorat au precizat că l-ar susține pe Donald Trump pentru alegerile prezidențiale. Zeci de mii de republicani au părăsit partidul după evenimentele de la Capitoliu și majoritatea americanilor au declarat pentru diferite sondaje faptul că ar prefera ca Donald Trump să fie „alungat” din politică.

Viața fostului vicepreședinte, Mike Pence, a fost ameninșată de protestatarii de la clădirea Congresului, după ce acesta a ratificat rezultatele colegiului electoral care confirma înfrângerea domnului Trump în fața lui Joe Biden. Mike Pence s-a clasat pe locul al doilea în sondajul celor de la Politico-Morning Consult, cu 12%.

Locul al treilea în sondaj denotă puterea numelui, întrucât Donald Trump Jr. împarte această poziție împreună cu Nikki Haley, amândoi având șase procente. Nikki este fostul guvernator al statului South Carolina și ambasador al Organizației Națiunilor Unite, care a încercat să se distanțeze de Donald Trump după incidentele de la Capitoliu.

„Trebuie să recunoaștem faptul că ne-a dezamăgit. A mers pe un drum pe care nu ar fi trebuit să-l urmeze, iar noi n-ar fi trebuit să-l urmăm, nu ar fi trebuit să-l ascultăm. Și nu putem să permitem ca așa ceva să se întâmple din nou.”, a declarat Nikki Haley pentru Politico, la scurt timp după revoltă. A mai menționat, printre altele, că Trump „nu va candida pentru postul de candidat [la prezidențiale] din nou”.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate