ACTUALITATEDonald Trump ar avea susținere pentru a candida pentru un nou mandat...

Donald Trump ar avea susținere pentru a candida pentru un nou mandat de președinte din partea votanților republicani

Dacă alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii (programate în 2024) ar fi ținute astăzi, Donald Trump ar porni cu prima șansă, ne spune sondajul realizat de Politico-Morning Consult, publicat astăzi, la trei zile de la achitarea domnului Trump după al doilea proces în justiție, bazat pe premisa că fostul președinte ar fi inițiat revolta de la clădirea Congresului, din 6 ianuarie. Conform sondajului, 59% din electoratul republican ar dori ca Donald Trump să aibă un rol important în partid, dar zeci de mii de susținători ai acestuia și-au pierdut încrederea după întâmplările de la Capitoliu, conform The Guardian.

Totodată, 54% din același electorat au precizat că l-ar susține pe Donald Trump pentru alegerile prezidențiale. Zeci de mii de republicani au părăsit partidul după evenimentele de la Capitoliu și majoritatea americanilor au declarat pentru diferite sondaje faptul că ar prefera ca Donald Trump să fie „alungat” din politică.

Viața fostului vicepreședinte, Mike Pence, a fost ameninșată de protestatarii de la clădirea Congresului, după ce acesta a ratificat rezultatele colegiului electoral care confirma înfrângerea domnului Trump în fața lui Joe Biden. Mike Pence s-a clasat pe locul al doilea în sondajul celor de la Politico-Morning Consult, cu 12%.

Locul al treilea în sondaj denotă puterea numelui, întrucât Donald Trump Jr. împarte această poziție împreună cu Nikki Haley, amândoi având șase procente. Nikki este fostul guvernator al statului South Carolina și ambasador al Organizației Națiunilor Unite, care a încercat să se distanțeze de Donald Trump după incidentele de la Capitoliu.

„Trebuie să recunoaștem faptul că ne-a dezamăgit. A mers pe un drum pe care nu ar fi trebuit să-l urmeze, iar noi n-ar fi trebuit să-l urmăm, nu ar fi trebuit să-l ascultăm. Și nu putem să permitem ca așa ceva să se întâmple din nou.”, a declarat Nikki Haley pentru Politico, la scurt timp după revoltă. A mai menționat, printre altele, că Trump „nu va candida pentru postul de candidat [la prezidențiale] din nou”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...