ACTUALITATEDonald Trump: Am distrus Orientul Mijlociu. Ne-a costat trilioane de dolari, milioane...

Donald Trump: Am distrus Orientul Mijlociu. Ne-a costat trilioane de dolari, milioane de vieți și nu este diferit de cum era. Țara noastră nu a fost niciodată atât de umilită

Fostul președinte american Donald Trump a declarat marți seară, într-un interviu acordat Fox News, că decizia Statelor Unite de a merge în Afganistan a fost „cea mai proastă din istoria țării noastre” și l-a criticat pe actualul lider de la Casa Albă pentru modul în care a gestionat retragerea din zonă și situația de la granița cu Mexicul, informează news.ro.

Acesta a subliniat faptul că țara sa nu a fost nicicând atât de umilită și că acest eveniment depășește umilința resimțită după Războiul din Vietnam. Totodată, a precizat faptul că în ciuda costurilor enorme – financiare și umane -, situația nu s-a schimbat acolo.

Am distrus Orientul Mijlociu… Ne-a costat trilioane de dolari, milioane de vieți și nu este diferit de cum era – este mai rău, pentru că trebuie reconstruit, a fost rupt în bucăți. Să rămâi blocat acolo a fost ca nisipurile mișcătoare.”, a declarat fostul președinte republican.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Donald Trump nu s-a ferit să-l critice și pe actualul președinte, Joe Biden, pentru proasta organizare a retragerii și pentru nepriceputa gestionare a situației de la granița cu Mexicul.

„Biden, priviți ce a făcut la granița de sud… Asta [situația din Afganistan] este ca situația de la granița de sud, dar gestionată chiar mai prost. Nimeni nu a gestionat granița de sud mai prost ca el, ei bine, Afganistanul este exact același lucru.

A redus armata americană în Afganistan de la aproximativ 20.000 la 2.500 de soldați, iar acum scoate armata înainte de a ne lua civilii și translatorii și alți oameni care ne-au ajutat. Trebuia să fi luat militarii la final, trebuia ca oamenii [civili] să iasă primii.”, a spus Trump.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

7 COMENTARII

  1. Eliberarea sau Cucerirea Afganistanului? – de Pr. Dr. Mihai-Andrei Aldea

    „Unele voci mi-au reproşat că în materialele despre ceea ce se întâmplă în Afganistan aş fi fost nedrept faţă de Talibani. Că aceştia nu ar fi atât de fanatici islamişti cât patrioţi. Că nu sunt mercenari, cum am spus eu, ai Chinei şi şeicilor arabi, ci luptători pentru Patria Afgană. Deci ei chiar au eliberat Afganistanul, nu l-au ocupat, cum zic eu. ” https://mihaiandreialdea.org/2021/08/20/eliberarea-sau-cucerirea-afganistanului/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...