vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEDoliu național de 11 zile în Coreea de Nord | Oamenii nu...

Doliu național de 11 zile în Coreea de Nord | Oamenii nu mai au voie să fie fericiți, să facă cumpărături sau să consume alcool. Se fac arestări

În Coreea de Nord s-a declarat doliu național timp de 11 zile, cât durează comemorarea de 10 ani de la moartea lui Kim Jong-il. Se fac arestări în cazul în care cetățenii nu sunt „îndeajuns de triști”, dacă consumă alcool și se interzice până și mersul la magazin, potrivit The Telegraph.

„În perioada de doliu nu trebuie să bem alcool, să râdem sau să ne angajăm în activități de agrement. Chiar dacă un membru al familiei tale moare în perioada de doliu, nu ai voie să plângi, iar trupul trebuie ridicat de la morgă abia după ce se termină perioada. Nu îți poți sărbători ziua de naștere, dacă se încadrează în perioada de doliu”, spune un nord-coreean din orașul Sinuiju, pentru Radio Free Asia (RFA).

Kim Jong-il, care a condus țara din 1994 până la moartea sa, survenită în urma unui atac de cord, în 2011, la vârsta de 69 de ani, a fost tatăl actualului Lider Suprem Kim Jong-un.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În timpul conducerii sale, Coreea de Nord a fost lovită de foametea de la mijlocul anilor 1990, cunoscută eufemistic sub numele de „Marșul anevoios”. Se estimează că 3,5 milioane de oameni au murit într-o perioadă de patru ani.

„În trecut, mulți oameni care au fost prinși bând sau în stare de ebrietate în timpul perioadei de doliu au fost arestați și tratați drept criminali ideologici. Au fost luați și nu au mai fost văzuți”, spune sursa mai sus amintită. Poliția a fost avertizată să-i caute pe cei care nu par suficient de supărați, potrivit RFA.

În ciuda faptului că țara comunistă suferă în prezent de o lipsă acută de alimente, din cauza pandemiei și a sancțiunilor economice, interzic în aceste zile de doliu mersul la cumpărături.

„Rezidenții trebuie, de asemenea, să lucreze împreună pentru a-i ajuta pe kotjebi. Ordinea și siguranța socială trebuie asigurate, iar companiile sunt responsabile pentru colectarea alimentelor, pentru a le oferi rezidenților și angajaților care nu pot veni la muncă din cauza penuriei de alimente”, spune a doua sursă, referindu-se la numărul tot mai mare de oameni fără adăpost din Coreea de Nord.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

 1. D-le Donca,

  Se spune că bombardamentul sever lasă sechele psihologice (nu rămăseseră case mai înalte de un nivel nebombardate, se laudă Stânga americană). Și că embargoul creează o senzație de foame. (Și că pedepsirea populației pentru a o salva de propriul regim este dezavuată de ONU.)

  Doriți surse ?

  De ce nu intrați în detalii ? Știți că pe YT există și filme care prezintă altceva (despre RPDC) ? N-ar trebui lămurită treaba ? Că eu sigur nu înțeleg.

  Mulțumesc.

  P.S.

  Omul era și fiul întemeietorului „Regimului”, Kim il-Sung (Kim ir-Sen).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE