ACTUALITATEDoi veri, unul de la PSD și unul de la USR, au...

Doi veri, unul de la PSD și unul de la USR, au fost aleși în noul Parlament. Ciuma nu-i așa de roșie

Alegerile parlamentare au adus în Parlament o situație mai puțin întâlnită: doi veri primari vor fi pe băncile legislativului, reprezentând două partide diferite.

Este vorba despre Radu Dinel Miruță, președintele USR Gorj și de Claudiu Manta, președintele PSD Tineret, din același județ și colegi în Camera Deputaților.

Tatăl lui Claudiu Manta este fostul politician Pantelimon Manta, care a deținut diferite funcții de conducere în Gorj după 1989. În același timp, Pantelimon Manta este și unchiul lui Radu Miruță, liderul USR Gorj.

Atât tatăl lui Miruță este fostul șef al Tribunalului Gorj, Gheorghe Miruță, care a fost președintele acestei instituții timp de 8 ani. Judecătorul Miruță este căsătorit cu sora lui Pantelimon Manta, care îi este cumnat.

Situația este cu atât mai relevantă cu cât USR și PSD sunt, cel puțin la nivel declarativ „dușmani”.  USR și liderii săi au fost vârf de lance în campania care a dus la căderea guvernelor instalate de acest partid după 2016, contribuind din plin la asocierea PSD cu „ciuma roșie”.

La alegerile locale,  PNL Gorj i-a atacat pe cei doi candidați, susținând ca PSD a făcut blat cu USR, Claudiu Manta a spus ca „nu am negat niciodată legăturile de rudenie existente intre mine si Radu însă, din punct de vedere politic viziunile noastre sunt diametral opuse”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...