ACTUALITATEDoi ani de la sfințirea Catedralei Naționale. Moaștele Sfintei Ecaterina sunt aduse...

Doi ani de la sfințirea Catedralei Naționale. Moaștele Sfintei Ecaterina sunt aduse spre închinare la Paraclisul CMN

Paraclisul CMN sărbătorește, miercuri, doi ani de la sfințirea Catedralei Naționale, chiar de praznicul Sfintei Ecaterina, astfel că va fi adusă spre închinare racla cu un fragment din moaștele muceniței păstrată la Patriarhie, anunță Basilica.

Potrivit sursei citate, sărbătoarea va începe în seara zilei de marți, cu slujba vecerniei, oficiată de la ora 17:00. A doua zi, de la ora 10:00, părinții slujitori de la Paraclisul Catedralei Naționale vor oficia Sfânta Liturghie.

„Zilele sfințirii Catedralei au fost pline de lumină și emoție sfântă”, a declarat Părintele Ion Dragomir, slujitor al Paraclisului CMN, adăugând că momentul va fi marcat la Paraclisul Catedralei Naționale de aducerea moaștelor muceniței.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Sfințirea Catedralei Naționale a avut loc în Anul Centenar al Marii Uniri, de praznicul Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina. Slujba de târnosire a fost oficiată de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu împreună cu Patriarhul Daniel.

Au participat membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, mii de clerici, autorități locale și centrale, în total peste 50.000 de persoane, din care doar o mică parte în interiorul lăcașului de cult.

În ajunul sfințirii, pe 24 noiembrie, Patriarhul României a depus în piciorul Sfintei Mese a Catedralei Naționale, lista cu peste 350.000 de nume ale eroilor români cunoscuți și s-a rugat pentru sufletele lor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Catedrala Națională are hramurile Înălțării Domnului (Ziua Eroilor) și Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României.

În ultimii doi ani, lucrările au continuat la Catedrală cu amenajarea spațiilor exterioare, a subsolurilor adiacente și cu realizarea picturii interioare în tehnica mozaicului.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...