ACTUALITATEDocumentar care tratează căderea Constantinopolului, începând de pe 2 mai pe Viasat...

Documentar care tratează căderea Constantinopolului, începând de pe 2 mai pe Viasat History: Istoria Imperiilor, Otomanii

Mini-seria „Istoria Imperiilor: Otomanii” (Rise of Empires: Ottoman – 2020) se difuzează pe Viasat History, începând cu 2 mai.

Primul episod va fi difuzat chiar în ziua Sf. Paști ortodoxe, pe 2 mai, de la ora 21:15. Celelalte cinci episoade vor fi difuzate duminical, de la aceeași oră.

Mini-seria este realizată din perspectiva Imperiului Otoman, mai precis din momentul în care Mahomed al II-lea devine sultan, la vârsta de 19 ani.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Documentarul tratează căderea Constantinopolului, capitala Imperiului Roman, eveniment care s-a finalizat pe 29 mai 1453, eveniment determinant pentru soarta Europei și în special a estului, inclusiv a Țărilor Române.

Conform marelui istoric Nicolae Iorga, Țările Române s-au considerat întotdeauna urmașe ale Constantinopolului.

Seria „Istoria imperiilor: Otomanii”, are șase episoade și este produsă de Netflix.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...