ACTUALITATEDocumentar care tratează căderea Constantinopolului, începând de pe 2 mai pe Viasat...

Documentar care tratează căderea Constantinopolului, începând de pe 2 mai pe Viasat History: Istoria Imperiilor, Otomanii

Mini-seria „Istoria Imperiilor: Otomanii” (Rise of Empires: Ottoman – 2020) se difuzează pe Viasat History, începând cu 2 mai.

Primul episod va fi difuzat chiar în ziua Sf. Paști ortodoxe, pe 2 mai, de la ora 21:15. Celelalte cinci episoade vor fi difuzate duminical, de la aceeași oră.

Mini-seria este realizată din perspectiva Imperiului Otoman, mai precis din momentul în care Mahomed al II-lea devine sultan, la vârsta de 19 ani.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Documentarul tratează căderea Constantinopolului, capitala Imperiului Roman, eveniment care s-a finalizat pe 29 mai 1453, eveniment determinant pentru soarta Europei și în special a estului, inclusiv a Țărilor Române.

Conform marelui istoric Nicolae Iorga, Țările Române s-au considerat întotdeauna urmașe ale Constantinopolului.

Seria „Istoria imperiilor: Otomanii”, are șase episoade și este produsă de Netflix.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT