ACTUALITATEDmitri Medvedev, fost președinte al Rusiei, spune că Moldova ar vrea să...

Dmitri Medvedev, fost președinte al Rusiei, spune că Moldova ar vrea să intre în UE prin crearea unei „noi Românii Mari”. Reacția MAE

Dmitri Medvedev, fost președinte și premier al Rusiei și actual colaborator al lui Vladimir Putin, a spus într-o declarație acordată agenției TASS că Moldova ar vrea să intre mai repede în Uniunea Europeană, prin crearea unei „noi Românii Mari”.

El a comentat astfel acceptarea statutului de candidat la aderarea în UE a Moldovei.

„Moldova a intrat în rândul lung de la intrarea în UE, care se întinde pe decade. Drum bun! Dar ei vor mai repede. Deci, există o altă cale să obțină statutul de membru al UE: crearea unei noi Românii Mari”, a spus Medvedev, care este adjunctul lui Vladimir Putin în Consiliul Rus de Securitate.

El a notat că „politicienii românii au dansat în cercuri în jurul Moldovei”, iar recent, asta s-a întâmplat la propriu. Rusul se referă la ședința comună a Parlamentelor de la Chișinău și București.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Prima întâlnire comună a parlamentelor Moldovei și României a fost finalizată cu un dans în care parlamentarii s-au ținut de mână. A arătat destul de amuzant. Totuși, consecințele pot fi mult mai puțin amuzante”, a zis Medvedev.

Ministerul Afacerilor Externe de la București a reacționat printr-un comunicat de presă afirmând că declarațiile oficialului rus „fac parte din retorica falsă, cu care ne-am obișnuit deja, a Kremlinului, propagată în Republica Moldova atât înainte, cât și după agresiunea ilegală, nejustificată și neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei”.

MAE afirmă că declarațiile lui Medvedev „indică, pe lângă un mare grad de frustrare, un lucru cert: decizia Consiliului European de a acorda statutul de stat candidat pentru Republica Moldova este o decizie corectă și reprezintă o realizare cu adevărat istorică, o reconfirmare a vocației și orientării europene ale Republicii Moldova și cetățenilor săi.

Acestă decizie reprezintă, pe de o parte, inițierea drumului ireversibil spre integrarea deplină a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, acolo unde îi este locul și, pe de altă parte, o nouă confirmare a valorii strategice a politicii de extindere a Uniunii”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Ca să vezi, mongolii sunt fuduli neștiutori într-ale horei dar se pricep de minune la amenințări. Ah, dacă doar ar înceta lumea să-i urască pe nedrept, și-ar deschide mintea și sufletul și s-ar lăsa inițiați de acești maeștri în tainele violului, a furtului, crimei, beției, SIDA, denazificării eliberatoare, multiculturalismului asiatico-musulman, influenței iudeo-oligarhice, sărăciei lucie dar cu arme nucleare etc.

    Nu că reacția MAE ar fi mai puțin jenantă, în loc să reafirme cu calmă nonșalanță legitimitatea României Mari, căci vorbim de-aceeași țară furată încă de pe vremea țarului (și cică doar comuniștii i-au stricat pe-ăștia, că erau alogeni), ei cântă osanale UE, reîntărind practic ideea că în adevăr am fi două entități distincte. De unde mania asta de a te apăra de orice piatră aruncată de fiece nebun prin bălți, cedând mereu câte-un pic? Zice unu’ că ești rasist, brusc trebuie să te faci că nu mai vezi țiganii, să nu se creadă că are dreptate. Unde poate să ducă veșnica asta defensivă?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate