ACTUALITATE Discriminare în cea mai pură formă? În aceste zile, la Iași are...

Discriminare în cea mai pură formă? În aceste zile, la Iași are loc un mare TÂRG, la care sunt așteptați mii de oameni, într-un spațiu închis. Organizatorii afirmă că „restricțiile din ultima perioadă” nu li se aplică

Zilele acestea, România este bulversată blocarea pelerinajului de Sfânta Parascheva, eveniment așteptat de sute de mii de oameni, anual.  Imaginile cu oameni legitimați la intrarea în Curtea Mitropoliei au făcut înconjurul țării și al întregii lumi creștine.

De altfel, restricțiile impuse de autorități au născut proteste pașnice la Iași și la București și reacții ferme ale Bisericii Ortodoxe Române. Ierarhii Bisericii consideră măsurile adoptate de stat drept discriminatorii și disproporționate.

Acum, a ieșit la iveală un fapt care poate alimenta suspiciunile credincioșilor că au fost tratați discriminatoriu de către autorități. Astfel, în perioada 13-18 octombrie, care se suprapune parțial cu cea a pelerinajului de Sfânta Parascheva (8-14 octombrie), la Iași are loc un mare târg de îmbrăcăminte, ExpoTextil 2020.

Evenimentul se desfășoară în spațiu închis, la Sala Polivalentă din localitate. Mii de oameni din întreaga Moldovă sunt așteptați la acest târg, care, ca și pelerinajul de Sf. Parascheva, are loc anual.

Deși are loc în aceeași perioadă, în aceeași localitate ca și pelerinajul, acest mare târg comercial nu este afectat de nicio restricție a autorităților, așa că sunt așteptați clienți din toate zonele țării.

„Târgul nu intră sub incidența restricțiilor care s-au impus in ultima perioada și se deschide de marți până duminică in intervalul orar 10:00-20:00”, au anunțat chiar organizatorii pe pagina oficială a evenimentului. Intrarea este liberă, mai spun organizatorii, ceea ce înseamnă că nu este nevoie de un act de identitate.

„Restricțiile din ultima perioadă” fiind o referire la interdicțiile aplicate pelerinajului de Sfânta Parascheva.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzelor conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 7.859 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Articole relaționate

Cele mai citite