vineri, iulie 19, 2024
ACTUALITATEDiscriminare în cea mai pură formă? În aceste zile, la Iași are...

Discriminare în cea mai pură formă? În aceste zile, la Iași are loc un mare TÂRG, la care sunt așteptați mii de oameni, într-un spațiu închis. Organizatorii afirmă că „restricțiile din ultima perioadă” nu li se aplică

Zilele acestea, România este bulversată blocarea pelerinajului de Sfânta Parascheva, eveniment așteptat de sute de mii de oameni, anual.  Imaginile cu oameni legitimați la intrarea în Curtea Mitropoliei au făcut înconjurul țării și al întregii lumi creștine.

De altfel, restricțiile impuse de autorități au născut proteste pașnice la Iași și la București și reacții ferme ale Bisericii Ortodoxe Române. Ierarhii Bisericii consideră măsurile adoptate de stat drept discriminatorii și disproporționate.

Acum, a ieșit la iveală un fapt care poate alimenta suspiciunile credincioșilor că au fost tratați discriminatoriu de către autorități. Astfel, în perioada 13-18 octombrie, care se suprapune parțial cu cea a pelerinajului de Sfânta Parascheva (8-14 octombrie), la Iași are loc un mare târg de îmbrăcăminte, ExpoTextil 2020.

Evenimentul se desfășoară în spațiu închis, la Sala Polivalentă din localitate. Mii de oameni din întreaga Moldovă sunt așteptați la acest târg, care, ca și pelerinajul de Sf. Parascheva, are loc anual.

Deși are loc în aceeași perioadă, în aceeași localitate ca și pelerinajul, acest mare târg comercial nu este afectat de nicio restricție a autorităților, așa că sunt așteptați clienți din toate zonele țării.

„Târgul nu intră sub incidența restricțiilor care s-au impus in ultima perioada și se deschide de marți până duminică in intervalul orar 10:00-20:00”, au anunțat chiar organizatorii pe pagina oficială a evenimentului. Intrarea este liberă, mai spun organizatorii, ceea ce înseamnă că nu este nevoie de un act de identitate.

„Restricțiile din ultima perioadă” fiind o referire la interdicțiile aplicate pelerinajului de Sfânta Parascheva.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. […] Cu gândul acesta fac și azi revista presei. Și dau peste o știre la care mă așteptam, sincer. Pentru că e o vorbă veche care zice așa: „cui dai un deget, îți ia toată mâna”. Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat azi că pelerinajul de Sfântul Dumitru din București nu va putea fi organizat în acest an, asta după ce pelerinajul închinat Sfintei Parascheva de la Iași a avut aceeași soartă (deși la Iași are loc un mare târg de îmbrăcăminte, ExpoTextil 2020, care nu a fost interzis, cu toate că se desfășoară în spațiu închis și se preconizează că vor fi mii de vizitatori și majoritatea din afara municipiului – sursa https://r3media.ro/discriminare-in-cea-mai-pura-forma-in-aceste-zile-la-iasi-are-loc-un-mare-targ-la…). […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE