marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATEDirectoarea generală a ASSMB, urmărită penal. Oana Sivache ar fi primit mită...

Directoarea generală a ASSMB, urmărită penal. Oana Sivache ar fi primit mită de la managerul Spitalului Colțea

Directorul general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), Oana Sivache, este acuzată de procurorii DNA că ar fi primit mită de la managerul Spitalului Colţea, Ioan-Bogdan Furtună, constând în plata chiriei şi a utilităţilor pentru un imobil din Bucureşti pe care aceasta l-ar fi ocupat împreună cu familia, informează Agerpres.

“În perioada 01.07.2023 – 27.02.2024, inculpata Sivache Gabriela-Oana, în calitatea menţionată mai sus (n.r. la data faptei director general/director general adjunct al ASSMB), ar fi primit de la inculpatul Furtună Ioan-Bogdan foloase necuvenite ce ar fi constat în achitarea contravalorii chiriei lunare şi a facturilor de utilităţi, în cuantum de 39.295 lei, pentru un imobil din Bucureşti pe care şefa ASSMB l-ar fi ocupat împreună cu familia. În schimbul obţinerii acelor foloase, inculpata Sivache Gabriela-Oana ar fi făcut demersuri pentru ca inculpatul Furtună Ioan-Bogdan să fie numit manager interimar al Spitalului Clinic Colţea, începând cu data de 04.11.2022”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de DNA.

Gabriela-Oana Sivache este cercetată sub control judiciar pentru luare de mită, iar Ioan-Bogdan Furtună, manager interimar la Spitalul Clinic Colţea din municipiul Bucureşti, este cercetat tot sub control judiciar pentru dare de mită.

Pe perioada controlului judiciar, cei doi au interdicţia de a-şi exercita funcţiile, arată DNA.

Oana Sivache, a declarat, miercuri, la ieşirea din sediul DNA, că nu a luat sau cerut niciodată şpagă şi că doreşte să se facă dreptate.

“S-au făcut nişte sesizări şi este normal să se facă verificări. Niciodată nu am luat şpagă, nu am cerut, nu am dat un leu. (…) Eu am vorbit de fiecare dată cu presa, ştiţi că sunt foarte deschisă, mă bucur că există acest interes, vreau să se facă curăţenie, vreau să se facă dreptate şi aştept să vedem organele de cercetare penală ce au de spus. (…) Toate numirile de manageri de fapt au fost prelungiri. Nu s-a schimbat niciun manager, numirea este făcută de către Primăria Generală, noi am respectat legislaţia şi procedura, mai departe să stabilească organele de cercetare penală”, a declarat Oana Sivache.

Întrebată de jurnalişti dacă regretă că l-a denunţat la DNA pe Cristian Plută, fostul director-adjunct al ASSMB, şi că a ajutat la inculparea acestuia, Sivache a răspuns: “Nu. Ar trebui să îmi fie frică, ştiu, mafia nu iartă, probabil o să ajung un fel de Navalnîi al Bucureştiului, dar asta este, mergem înainte, nu îmi este teamă. (…) Există o mafie în spitalele bucureştene. Toată lumea ştia, nu s-a întâmplat anul trecut. Toţi ştiau, dar iată că nimeni nu are curaj, şi dacă are curaj, se întâmplă să se facă alte denunţuri şi durează până când o să se stabilească dacă ele sunt justificate sau nu”.

Chestionată dacă se teme pentru viaţa sa, directorul ASSMB a răspuns afirmativ. “Sincer, da, şi pentru a copiilor mei, dar nu mă tem, mergem înainte”, a spus Sivache.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE