ACTUALITATEDie Welt: PNRR-ul României era atât de slab încât Comisia Europeană a...

Die Welt: PNRR-ul României era atât de slab încât Comisia Europeană a amenințat cu respingerea. Adrian Papahagi: Tot ce vor reuși pluseriștii va fi să îmbogățească niște ONG-uri și să se facă de râs

Comisia Europeană a aprobat PNRR-ul a patru state (Croaţia, Cipru, Lituania şi Slovenia) iar cele ale Irlandei și Cehiei urmează. În schimb, România trebuie să-și refacă planul, până la finalul lunii septembrie, scrie Die Welt.

„Cu cele patru planuri adoptate luni, un total de 16 din cele 27 de state membre ale UE au primit acum «Go» și pot conta pe un avans de 13% din fondurile la care au apelat. Miniștrii de finanțe ar trebui să primească transferurile de bani în următoarele săptămâni. Planurile Belgiei, Germaniei, Danemarcei, Franței, Greciei, Italiei, Letoniei, Luxemburgului, Austriei, Portugaliei, Slovaciei și Spaniei fuseseră deja aprobate de către Comisie și statele membre la începutul lunii iulie“, arată Die Welt.

Însă, în ceea ce privește România, publicația germană prezintă o perspectivă extrem de critică.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

„Comisia nu vrea nici măcar să decidă asupra planului românesc până la sfârșitul lunii septembrie, situația fiind în acest caz, al României, cu mult mai delicată decat la celelalte țări.

Planul prezentat de București a ridicat foarte multe întrebări pentru autoritățile de la Bruxelles. România a solicitat 15 miliarde de euro în împrumuturi soft și 14,3 miliarde de euro în transferuri nerambursabile. La Bruxelles, se spune că planul predat avea deficite semnificative, inclusiv lipsa informațiilor privind costurile și cheltuielile. Atât de mari erau lacunele, atât de mare era nevoia Comisiei de a primi informații concrete, încât guvernul român a trebuit să solicite oficial Comisiei UE prelungirea termenului de evaluare până la sfârșitul lunii septembrie.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului  R3media.

Cu toate acestea, este probabil ca acest pas să fi fost precedat de un avertisment de la Bruxelles, potrivit căruia Comisia ar putea respinge planul dacă nu primește informații suplimentare“, explică Die Welt.

Două state nu și-au predat PNRR-urile la Bruxelles datorită situației politice Olanda și Bulgaria. În Olanda se discută de 100 de zile formarea noului guvern și o soluție nu se întrezărește încă.

Profesorul Adrian Papahagi a reacționat la auzul acestei știri. El spune că USRPLUS este doar „un jalnic experiment”.

„Tot ce vor reuși pluseriștii va fi să îmbogățească niște ONG-uri și să se facă de râs.
Când se va termina jalnicul experiment plusr, va rămâne doar jena că niște caraghioși ca Cioloș, Barna, Bulai, Fritz, Teniță, Voiculescu, Stelian Ion sau Ștefănuță au putut îmbrobodi atâta lume”, a scris el.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Nu ei se fac de ras! CI NOI! CA ACCEPTAM LA “PUTOARE” “DECAT” SLUGI GLOBALISTE SI MASONI DE 31 DE ANI! VOTEAZA SECURIMEA PENTRU ROMANI DE 31 DE ANI DE CAND L-AU UCIS PE DICTATOR, CA SA POATA VINE ROMANIA FARAMITATA SI SA EXTERMINE ROMANII. ESTE ATAT DE CLAR CINE A FOST PLATIT IN SANGE PENTRU UCIDEREA LUI CEASHK SI PENTRU DISTRUGEREA ROMANIEI SI A NATIEI ROMANE! CAND NE TREZIM?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate