joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEDictatura digitală? O profesoară din Constanța a fost concediată pentru că a...

Dictatura digitală? O profesoară din Constanța a fost concediată pentru că a trecut notele în catalogul de hârtie, nu în „catalogul electronic”

O profesoară de biologie de la Liceul Energetic din Constanța a fost concediată pentru că a refuzat să treacă notele elevilor săi în catalogul electronic, pe motiv că este virusat.

Cadrul didactic ar fi refuzat, pe toată perioada anului școlară să treacă notele în catalogul electronic, iar din acest motiv, a fost anchetată de Comisia Disciplinară a liceului. Ea nu a dorit să treacă notele în catalog nici măcar la final de an, deși i s-a propus să fie ajutată de un specialist în acest demers, susține Inspectorul General al Inspectoratului Școlar Județean, Sorin Mihai, citat de Radio Constanța.

„În cadrul unității de învățământ s-a derulat procedura de cercetare disciplinară a doamnei profesoare de Biologie și doamna directoare, conducerea unității de învăţământ, ne-au informat cu privire la hotărârea pe care au luat-o în cadrul Consiliului de Administrație al Liceului Energetic, anume sancționarea doamnei profesoare cu desfacerea contractului de muncă. Are căi legale de atacare a acestei hotărâri și nu este o sentință judecătorească”, a spus el.

Profesoara a făcut „crima” de a trece notele într-un catalog de hârtie, o infracțiune intolerabilă în era „digitalizării școlii”, pe care o dorește Guvernul.

„În primul și în primul rând din ceea ce ni s-a comunicat, este vorba de faptul că nu respectat o hotărâre de Consiliu de Administrație a unității de învățământ, respectiv hotărârea prin care s-a stabilit ca în anul școlar 2022-2023, unitatea de învățământ să utilizeze strict catalogul electronic, ca urmare a faptului că au fost nominalizați ca fiind o unitate de învățământ pilot care utilizează catalogul electronic. Dumneaei nu a utilizat catalogul electronic pe întreg parcursul anului școlar și nici măcar la final. Soluția pe care am dat-o noi ca urmare a cercetării și prin măsurile pe care le-am dispus la nivelul unității de învățământ a fost ca doamna profesoară, dacă a refuzat până la final să utilizeze acest instrument electronic oficializat, să fie asistată de către un angajat al unității de învățământ cu competențe digitale, angajat care să utilizeze în locul dumneaei catalogul electronic, iar dumneaei să supervizeze, să monitorizeze acest demers. Dumneaei avea note pe care le acordase elevilor, dar care nu erau și înregistrate în catalogul electronic. Erau pe suport de hârtie, pe un catalog personal.”, a menționat inspectorul.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE