ACTUALITATEDialog halucinant jurnalist- președinte Iohannis: Participarea credincioșilor la pelerinajul de la Iași,...

Dialog halucinant jurnalist- președinte Iohannis: Participarea credincioșilor la pelerinajul de la Iași, parte a unui război hibrid, ce are legătură cu scutul de la Deveselu

Sesiunea de întrebări din cadrul conferinței de presă, ce a fost susținută, luni, de președintele Iohannis, a adus în discuție și pelerinajul de la Sfânta Parascheva de la Iași, unde- după cum știm- au avut loc mai multe tulburări pe fondul restricțiilor impuse de autorități.

Intervenția unui jurnalist a fost cel puțin uluitoare, dorința unor creștini de a se putea închina sfintelor moaște fiind interpretată ca făcând parte dintr-un război hibrid, menit să destabilizeze România, ca țară parteneră SUA și gazdă a scutului de la Deveselu.

Redăm dialogul jurnalist- președinte Iohannis, așa cum este redat pe site-ul oficial al Admistrației Prezidențiale:

„Jurnalist: Domnule Președinte, aș vrea să va întreb în ce măsură, din informațiile primite de dumneavoastră, evenimentul care a avut loc la Iași, la Sfânta Parascheva, unde persoane care nu purtau mască și care îndemnau la nepurtarea măștii, punându-i în pericol pe ceilalți pelerini care respectau regulile, este parte a unui război hibrid, menit să decredibilizeze și să destabilizeze România ca țară parteneră a Statelor Unite și gazdă a scutului de la Deveselu. De asemenea, aș vrea să vă întreb despre evenimentul respectiv, dacă dumneavoastră, Președintele României, îl vedeți ca unul vizând zădărnicirea combaterii bolilor, unde credeți că au greșit autoritățile statului și, domnule Președinte, dacă sunteți de părere că la evenimente similare, care o vor avea loc în viitor, cetățenii pot merge liniștiți că statul va reuși să-i protejeze și să nu să nu fie puși în pericol.

 

Președintele României: Da, nu cred că face parte dintr-un război hibrid dacă credincioșii au vrut să participe la un eveniment religios, dar trebuiau toți să participe în condițiile stabilite de Guvern, cu mască, păstrând distanța, iar autoritățile, evident, trebuie să impună respectarea măsurilor, iar cine nu respectă, va fi amendat. Asta este și așa trebuie să se întâmple. Dacă au fost punctual alte abordări, atunci, cu siguranță, sunt persoane care vor trebui trase la răspundere”.

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...