sâmbătă, decembrie 2, 2023
ACTUALITATEDezvăluire: Un ONG, invidios că Biserica îi ia „banii de la gură”...

Dezvăluire: Un ONG, invidios că Biserica îi ia „banii de la gură” pe care i-ar fi primit pentru îngrijirea refugiaților, s-ar afla în spatele acuzațiilor aduse starețului Mănăstirii Petrova

Scandalul iscat după ce părintele Agaton(foto), starețul Mănăstirii Petrova, a fost acuzat de comportament nepotrivit de către o refugiată ucraineancă începe să fie deslușit.

Astfel, părintele Agaton – cunoscut în întreaga țară pentru felul în care a condus mănăstirea timp de 20 de ani – se pare că este victima unei înscenări realizate de un ONG. Mai precis, este vorba despre un ONG care a simțit că Biserica îi face „concurență” pe tema primirii refugiaților din Ucraina.

Prin faptul că Biserica îi ajută pe refugiați gratuit, le ia „obiectul muncii” ONG-urilor umanitare care primesc bani pentru a-i primi pe nefericiții din Ucraina.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Ei (părintele Agaton și fratele său – n.r.) au fost desemnați de către Episcopie să-i primească în vamă pe refugiați și atunci normal că în vamă, fiind îmbrăcați în reverende și vorbind și limba lor, au avut foarte bună credibilitate și lucrul acesta a deranjat pe mulți de la ONG-uri, că le-au luat clienții, care erau aducători de venituri. Se vedea în vamă cum cei de la ONG-uri trăgeau de refugiați, dar ucrainenii îi preferau pe preoți, că aveau mai multă încredere. Cei de la ONG-uri au găsit persoana sensibilă pe care să o manipuleze să facă această plângere, în care nu cere absolut nimic și vrea doar să se știe. Evident că nu a fost inițiativa persoanei. Au vrut să denigreze biserica, datorită faptului că biserica a găzduit și a hrănit gratuit refugiați din Ucraina, iar ONG-urile au primit și primesc bani pentru fiecare persoană cazată și căreia i se dă masă”, a spus pr. Andrei Emil Pop, purtător de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului şi Sătmarului, pentru Național.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Chiar dacă acum se va dovedi că este o acuzație fără fundament, mănăstirea a fost deja afectată.

„ Răul deja a fost făcut și a afectat imaginea Mănăstirii Petrova. Dar nu s-a spus nimic despre cheltuielile de peste 100.000 de euro din banii episcopiei și ai credincioșilor pentru refugiații din Ucraina. Iar la noi, în episcopie, de câte ori au fost inundații sau alunecări de terenuri, de câte ori au ars casele oamenilor, am sărit în ajutor. Numai anul trecut s-au cheltuit două milioane de euro pentru construirea a 12 case și renovarea a 7 case. Dar lucrurile acestea nu sunt promovate. Am vrut să facem un reportaj cu construirea unei case pentru o familie cu 6 copii, iar cei de la presă ne-au cerut bani ca să filmeze 5 minute, au zis că nu este o știre așa de importantă”, a mai precizat pr. Andrei Emil Pop.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate