OPINIIDezordinea publică din România domnului Bode

Dezordinea publică din România domnului Bode

În ministerul condus de liberalul Bode, polițiștii sunt puși să încătușeze minore care vând flori, bătrâni fără mască și bunici care vând pătrunjel. Nu mai există tâlhari, proxeneți și hoți, iar despre traficanții de droguri n-a mai auzit nimeni nimic. În dezordinea publică a coaliției, dl Bode ne anunță că va instrui câini polițiști pentru a detecta persoane cu Covid, apucătură care ne amintește de naziști

Nu-i ajută cu nimic pe bieții polițiști că au mașini colantate cu galbenul-fosforescent liberal. Din 2800 de posturi de poliție comunală, însuși ministrul a recunoscut că o treime au toaleta în fundul curții, ori nu au deloc. Desigur, va invoca ,,greaua moștenire” a dlui Vela, colegul său de partid.

Cât a activat în ONG-uri, doamna Monica Althamer  a avut o țintă precisă: elita medicinii românești: profesorii Burnei, Lucan, Monica Pop, Copcă și alții. Și în vreme ce doamna Althamer este practic mâna dreaptă a ministrului sănătății, Vlad Voiculescu, secretar de stat, soțul acesteia este împuternicit la șefia uneia dintre cele mai puternice unități din MAI, Direcția Generală Anticorupție, cunoscută drept sora mai mică a DNA. De aici îl amenință pe jurnalistul Silviu Mănăstire pentru dezvăluirile făcute cu privire la legături neortodoxe, incompatibilități și nepotisme.

În unitățile din MAI este o atmosferă de suspiciune și abandon. „Mafia învinge” este nota dominantă. Polițiștii muncesc peste program și sunt plătiți prost. Și sindicatele au semnalat că starea de dezastru s-a cronicizat, iar eliminarea tichetelor de vacanță de către actuala guvernare a dus la nemulțumiri. Cei împuterniciți în funcții babane au rămas acolo din șase în șase luni, acumulând mandate. Le convine situația impusă de miniștrii liberali și n-au niciun interes să performeze, că nu sunt titularizați.

În ziua incendiului de la Spitalul Matei Balș, dl Bode a anunțat cinci victime, pentru ca după încheierea cercetării de către criminaliști, să mai descopere la prânz o femeie carbonizată în toaletă! Descalificant profesional. Cum să fie ofițerii pregătiți, când prin manevre a numit șef la Sălaj, apoi rector al Academiei de Poliție pe un psiholog, cercetat penal și disciplinar, demis după o zi, după dezvăluirile jurnalistei Emilia Șercan.

Vă luptați degeaba să vă atrageți oamenii din sistem, dându-le funcții pentru merite închipuite. Acum ,,uniformele tac”, domnilor de la guvernare. Așa au fost formați, să îndure și apoi au rostit un jurământ de credință față de țară. Este doar un foc mocnit, iar adevărata față a regimului PNL-USR plus-UDMR este dezastruoasă, tabloul fiind completat numiri pe criterii de partid în instituții unde ați intrat cu bocancii, structuri care ar trebui să constituie bază țării. Scadența va veni în curând.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...