sâmbătă, octombrie 5, 2024
OPINIIDespre cazul Băsescu. Se putea și altfel

Despre cazul Băsescu. Se putea și altfel

Face multă vâlvă confirmarea faptului că Traian Băsescu a fost informator al Securității, că a făcut poliție politică. Legea a vorbit, nu mai există dubii.

Sigur, acum Băsescu nu mai servește la nimic și de-aceea a fost aruncat de către sistem. L-au folosit și acum se descotorosesc de el. Băsescu nu mai are nicio valoare și ni l-au aruncat ca pe un os de ros, ca să vedem noi cum „legea e pentru toți”.

Traian Băsescu a fost primul președinte pe care l-am votat, la primele alegeri la care mi-am putut exercita acest drept constituțional. Am regretat curând, după ce mi-am dat seama că acest om este exponentul unui sistem care urmărește să distrugă orice urmă de coeziune națională, stat de drept și suveranitate.

Cred cu tărie că el a fost ales de sistem TOCMAI pentru lipsa sa de scrupule în implementarea măsurilor care aveau rolul de a captura pârghiile statului român, în câteva mâini, dirijate din afară.

La sfârșitul celor 10 ani de mandat, Băsescu a predat România la cheie noilor săi stăpâni: practic, era altă țară față de cea pe o găsise la alegerea sa ca președinte.

Din punctul meu de vedere, Traian Băsescu este vinovat de două rele capitale, cu efecte grave – pe care le vedem azi în sondaje și pe stradă.

1: Punerea la punct a mecanismului de control a politicului prin servicii și justiție. Celebrul „BINOM”. Prin acest sistem s-au decapitat toate partidele politice, ajungându-se ca cele mai mari partide ale țării să fie conduse azi de două caricaturi șantajabile, Cîțu și Ciolacu. De-aia n-am avut alegeri prezidențiale în 2019 și de-aia favoritul pentru 2024 este un procuror, fără partid, care nici măcar nu locuiește în România.

2: Și asta, este, probabil cel mai grav dintre toate: distrugerea țesutului social prin folosirea dihotomiei „us vs them” sau „noi vs ei”. Băsescu a făcut acest pas pentru a putea să-și creeze masa critică necesară pentru a justifica orice abuz. În numele occidentalizării, dezvoltării și liberalizării s-a justificat orice abuz, orice monstruozitate.Și asta chiar cu argumente teologice. Acel „noi vs ei” a fost doar primul pas din cei cinci necesari creării tiraniei. O tiranie „necesară” care avea nevoie de un „despot luminat”. Nu așa ne spuneau intelectualii? Ei știau ce fel de om este, ce face, dar l-au cauționat pentru că știau cine e în spatele lui.

Așa s-au creat legiunile de fanatici ai puterii, care urmează orbește orice ordin. Nu contează că s-a schimbat personajul, important e mecanismul. Și așa am ajuns la „ei” care trebuie scuipați, umiliți, inferiorizați.

Iată rezultatele azi: o țară condusă din spatele cortinei de o mână invizibilă, al cărei popor nu vrea să o apere. Vedem o țară în care opoziția este redusă la tăcere în cel mai pur stil putinist, în care singurele voci dizidente se fac auzite doar pe rețelele de socializare. O țară care se bate cu Putin, dar care i-a împrumutat din plin metodele. Și toate astea nu se puteau face fără Traian Băsescu.

Păcat.Pentru că aveam nevoie de schimbări, după era Năstase. Dar nu așa.

Se putea și altfel.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

  1. Taran parvenit, ca toti ceilalti. Ce altceva sa faca, decit ce-a invatat si a stiut de acasa? Voi nu va dati seama ca prostii astia sint primii din familia lor care au aflat ca exista furculita? Nu este gluma! Ii puneti pe ei sa conduca o tara in virtutea experientei cistigate la condus vaca spre pasune?! Ce sa reuseasca in fata unor straini care detin functii de conducere, din tata in fiu, de sute de ani si care au facut scoli tot din timpuri stravechi?! Le cereati sa le faca fata, sa nu fie slugarnici si lipsiti de demnitate?! Serios?! Deci, majoritatea ati crezut ca fii plugarilor, daca fac o facultate, devin genii, capabili sa conduca tari si popoare? Nenorocirea a fost ca majoritatea alegatorilor erau la fel ca alesii, cu aceleasi marete cunostinte despre orice. Sa ma mir de ceea ce sintem si mai ales ca ne aflam in pragul pulverizerii ca natie si tara? Din pacate, nu ma pot mira! Romanul a respins orice fel de discutie bazata pe argumente, preferind “credintele”, idei bazate pe nimic. N-ati observat, cei mai rasariti, ca astia au crezut ca tavalindu-te pe jos in fata strainilor inseamna iscusinta diplomatica, ca doar a fost la tv?! L-am vazut pe taranul asta primind o delegatie de la fmi. Ridea ca boul in tirg, stind aplecat de spate, pozitie tipica parvenitilor din taranime care nu-si pot depasi conditia. Ce-a facut este cit se poate de normal! Altceva nu putea. E ca si cum imi cumpar Fiat 500 si cred ca daca ii pun cauciucuri de Mercedes chiar am Mercedes. In anii 50 am devenit un popor decapitat. Ne place sau nu, astea sint consecintele! Daca statea in banca lui nu se intimpla nimic, dar taranul, in fudulia lui, nu putea sa stea acasa.

  2. de acord dar si romanii de rand sunt la fel de vinovati. Ne-am lasat prostiti si acum am ajuns in prag de dezastru si dezmembrare. 20 de mil de avorturu, 80% pro-gay la referendum… Din pacate nu se mai poate face nimic omeneste, numai strigand la Dumnezeu poate sa ne mai limiteze dezastrul ce urmeaza.

    • @ Pompiliu
      Ce vorbesti fratica? Unde ai vazut tu 80% pro-gay la referendum??? Tu te-ai lovit la cap si nu stii ce vorbesti? Cum sa pui egalitate intre neparticiparea la referendum cu atitudinea pro-gay? Nu iti este rusine sa dezinformezi in halul acesta? Astea sunt interpretari USR-isto securistice. Ai grade pe umeri sau ochi albastri? Daca nu, ar fi cazul sa iti ceri scuze pentru afirmatiile acestea aberante.

  3. „Se putea și altfel.”

    Ed. Snowden v-a spus de ani buni că altfel nu se putea (dacă între oamenii în mijlocul cărora ați crescut nu v-a spus nimeni). Adică vreți să credem că doar în România s-a întâmplat „Binomul” ?!

    „Iată rezultatele azi: o țară condusă din spatele cortinei de o mână invizibilă”

    A cui ? (Basmul economiei de piață ?!) A Marelui Aliat ?

    „al cărei popor nu vrea să o apere”

    🙂 Irakienii au vrut … Nord-coreenii încă vor (zic ei, oficial). Africa neagră a vrut. Siria a încercat și nu a putut! Libia … umblă zvonul că are piețe libere de carne vie. (Dar Libia a încercat!) Iranul a vrut – dar are 80 de milioane, și mult mai puține afinități cu „lumea bună”.

    Să vă dau și o veste bună, fiindcă mi se face milă de dvs.: Acum peste 32 ani a încercat și România să lupte. Cel puțin în mintea Comandantului Suprem.

    Vă semnalez (ar trebui să știți și fără mine!) cel puțin două probleme:

    1. De cine te aperi, împreună cu cine ?
    2. Cu ce (că nu mai este 101-102 ori 105-106 A.D.! Distanța între carul mare și buturuga mică nu încetează să crească, în istorie!) ?

    Las deoparte că ar trebui folosit mai mult cuvântul. Dacă n-ați observat, Democrația nu are școli pentru mase! (Aștept și acum, cu tab-ul deschis, un răspuns de la dvs. cu privire la poziția istoricului ardelean Lupașc față de școala de mase a Democrației!)

    E vina mea că nu vă las în pace. Așa cum vă tot spun: nu mă pricep nici la oameni, nici la presa liberă. Potrivit colaboratorului dvs. (universitar ?) A.D., nu par să mă pricep la nimic.

    Mulțumesc.

    P.S.

    Ieri v-am oferit (la un articol depaaarte în urmă, pe care tot încerc să-l citesc) un link cu un interviu (de 2-3 zile vechime) cu Scott Ritter. Vorbește omul 2h42m – 1h21m, la viteză dublă – inclusiv despre „atacurile cu arme chimice” pregătite de Rusia (potrivit inclusiv R3Media – exact ca în Siria, unde creditul fusese acordat echipei lui John leMesurier, „Căștile Albe” – susține Stânga americană).

    Dvs. citiți/urmăriți Stânga americană ? Sper că da.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE