marți, martie 5, 2024
ȘTIRIDeși țări precum Marea Britanie renunță la restricții, măști și certificat verde,...

Deși țări precum Marea Britanie renunță la restricții, măști și certificat verde, Raed Arafat spune că nu se pune problema ridicării măsurilor | VIDEO

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat joi că la acest moment nu se pune problema ridicării măsurilor pandemice de restricționare (în special a celor nevaccinați), spunând că „trebuie să fim precauți”, conform Agerpres.

„Putem vorbi [despre o ridicare a restricțiilor], dar nu la acest moment. La acest moment, rămânem foarte precauți, rămânem foarte atenți, monitorizăm încă, nu credem că am ajuns la vârf, să știm care este impactul. La acest moment, nu.

Țările care au trecut la aceste măsuri deja au avut un vârf care a fost de sute de mii de cazuri, au început să scadă, deci este altă fază a lor. Așteptăm să vedem cum evoluează mai departe, nimeni nu poate să fie 100% sigur. Dar cert nu se pune problema ridicării măsurilor care oricum, în România, sunt chiar mult mai permisive decât în unele țări care au avut și lockdown și închideri totale.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

La acest moment, nu este în discuție schimbarea măsurilor pe care le avem, deci mergem pe aceste măsuri și urmărim situația și o analizăm din punct de vedere al situației epidemiologice din România, inclusiv situația vaccinărilor din România. Așa că la acest moment nu există intenție și nu sunt discuții de a modifica măsurile, nici în sensul relaxării și nici în sensul înăspririlor”, a declarat șeful DSU.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Premierul britanic, Boris Johnson, a anunțat în Parlament că restricțiile anti-Covid impuse de Guvern vor fi ridicate începând de săptămâna viitoare. Purtarea măștii nu va mai fi obligatorie nicăieri, inclusiv în școli, și certificatele de vaccinare nu vor mai fi obligatorii. Această renunțare la restricții vine după prima scădere a numărului de cazuri din decembrie 2021 încoace.

Prim-ministrul britanic a afirmat că Guvernul a luat „un drum diferit” de restul Europei și că „informațiile arată că, din nou, acest Guvern a avut dreptate când a luat deciziile grele”.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE