sâmbătă, iulie 20, 2024
ACTUALITATEDesenele animate, ținta corectitudinii politice. Dumbo, Pisicile Aristocrate sau Cartea Junglei rulează...

Desenele animate, ținta corectitudinii politice. Dumbo, Pisicile Aristocrate sau Cartea Junglei rulează cu avertisment privind „maltratarea de persoane”

Compania Disney a introdus un avertisment legat de rasismul din animațiile sale, astfel încât animații precum Dumbo sau Cartea Junglei sunt redate cu mesaj privind promovarea unor stereotipuri, anunță postul BBCNews,  citat de Digi24.

Potrivit sursei citate, atunci când sunt redate pe platforma de streaming Disney+, animațiile precum Dumbo, Peter Pan și Cartea Junglei, afișează un avertisment despre stereotipuri.

„Acest program include descrieri negative și/ sau maltratare de persoane sau obiceiuri”, este mesajul de avertisment. Mesajul mai spune că, în locul eliminării conținutul, „vrem să recunoaștem că are un impact nociv, să învățăm din acest lucru și să lansăm o dezbatere pentru a crea împreună un viitor mai tolerant”.

Mesajul însoțește chiar și animația Pisicile Aristocrate, în care apare o pisică cu „chipul galben”, care cântă la pian cu bețișoare chinezești pentru mâncare.

Doamna și Vagabondul, care include elemente considerate rasiste și stereotipuri culturale are, de asemenea, un avertisment.

Compania a introdus pentru prima dată un avertisment despre rasism în noiembrie anul trecut, însă acela a fost mult mai scurt: „Acest program este prezentat așa cum a fost creat inițial. Poate conține reprezentări culturale învechite”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE