vineri, mai 24, 2024
ACTUALITATEDerapaj grav al conducerii unei școli din Timișoara. A montat camere de...

Derapaj grav al conducerii unei școli din Timișoara. A montat camere de supraveghere în toaletele elevilor

O școală din Timișoara a decis să monteze camere de supraveghere chiar în toalete,în zona în care elevii se spală pe mâini, transmit Știrile Pro Tv.

Astfel,conducerea Școlii Gimnaziale nr. 30 din Timișoara a montat camere de supraveghere în toalete, în zona chiuvetelor, măsura fiind reclamată de părinții elevilor la Inspectoratul Școlar Județean.

Conducerea școlii a demontat, deocamdată, camerele dar susține în continuare că măsura ar descuraja actele de violenţă și obiceiurile nesănătoase cum ar fi fumatul.

„Am creat nemulțumire. În ideea că odraslele dumnealor pot fi descoperite, că fac tot ce nu permite regulamentul. Toaleta a devenit un loc în care fetele se machiază, fumează, dansează și au un vocabular cu totul nepotrivit. La fel se întâmplă și în toaleta băieților”, a spus directoarea Mihaela Sora de la Școala Gimnazială 30 din Timișoara.

Camerele de supraveghere au fost montate săptămâna trecută în toaletele Școlii Gimnaziale numărul 30 din Timişoara. Nu au fost încă puse în funcţiune, pentru că se mai aşteaptă avize, inclusiv de la poliţie. Camerele sunt amplasate în zona unde elevii se spală pe mâini, nu şi în încăperile unde sunt vasele de toaletă.

„Pe holul din fața băilor, copiii aveau un comportament cu totul și cu totul nepotrivit – de la acte de violență, înjurături, împinsături, fumat, consumat energizante”, a adăugat directoarea școlii,

Inspectoarea generală de la Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Timiș spune pentru sursele citate că poliția „încearcă să afle care este calea legală, dacă avea dreptul unitatea de învățământ să monteze acea cameră în spațiul de toaletă”. „Noi argumentăm, respectiv unitatea de învățământ, că este în folosul copiilor și înspre a-i proteja”, a spus Aura Danielescu.

„În legislație se spune foarte clar că este interzisă postarea camerelor de supraveghere în toalete, toaleta reprezentând atât locul în care copilul trebuie să beneficieze de intimitate, cât și spațiul în care el se spală pe mâini”, a continuat Danielescu.

Introducerea camerelor de supraveghere în școli este prevăzută de un proiect de Ordonanță de urgență (OUG) inițiat de Ministerul Educației, aflat în prezent în consultare publică, care are în vedere modificarea legii educației. Decizia a fost anunțată în conferința de presă de luni, 25 martie, de ministra Ligia Deca.

De altfel, Avocatul Poporului critică dur proiectul de Ordonanță de Urgență prin care ministrul Ligia Deca încearcă să își modifice pentru a treia oară propriile Legi ale învățământului.

Avocatul Poporului argumentează că supravegherea permanentă echivalează cu prezumarea tuturor copiilor și a tinerilor drept delincvenți.

De asemenea, Alianța Părinților (AP) se alătură vocilor tot mai numeroase care critică inițiativa Ministerului Educației (MEN), de a supraveghea video clasele și școlile, fără acordul părinților, al profesorilor sau al elevilor

 

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. ele oricum sunt peste tot, de ce nu si la baie, unde se fac agresiuni sexuale, se fumeaza, se drogheaza etc? care e problema? normal ar trebui si paznic, ideea e sa previi nu sa ii lasi si sa filmezi doar

  2. Si ce e rau in asta? Multe din actele de bulying au loc la toalete, unde faptuitorii stiu ca nu sunt căzuți. Cine sa va mai inteleaga? Daca un copil e batut sau violat in toaleta, nu va convine. Daca se monteaza camere ca sa surprinda astfel de abuzuri, iar nu va convine. Ce naiba aveți in cap? Eu ca parinte sunt de acord! Nu a pus nimeni camere unde isi fac propriu-zis nevolie copiii, ci numai la spălator. Foarte bine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE