ȘTIRIDeputatul Matei Dobrovie, la doi ani de la referendumul pentru familie: Firescul...

Deputatul Matei Dobrovie, la doi ani de la referendumul pentru familie: Firescul vieții a fost respins ca fiind rău de apologeții falsei toleranțe, care au reușit să-i sperie pe mulți prin agresivitatea și manipulările lor

Deputatul Matei Dobrovie amintește, într-o postare pe Facebook, de boicotul la care a fost supus referendumul pentru familie în urmă cu doi ani.

Ura revărsată asupra susținătorilor referendumului, scrie Matei Dobrovie, a inundat Internetul, a spălat creiere, a otrăvit inimi, a confuzat societatea, a paralizat reacțiile sănătoase și a blocat conștiințe.

„Se împlinesc doi ani de la referendumul pentru familie. A fost cea mai grea perioadă din acest mandat pentru mine. Ura care s-a revărsat atunci din tabăra boicot asupra noastră, a susținătorilor referendumului, a inundat Internetul, a spălat creiere, a otrăvit inimi, a confuzat societatea, a paralizat reacțiile sănătoase și a blocat conștiințe.

Firescul vieții a fost respins ca fiind rău de apologeții falsei toleranțe, care au reușit să-i sperie pe mulți prin agresivitatea și manipulările lor.

Campania de boicot a fost teribil de eficientă în ticăloșia ei. S-a pornit un adevărat arsenal de denigrare a Bisericii, de atacare a tuturor celor care susțineau referendumul, toate ONG-urile și vedetele au fost scoase pe câmpul de luptă să ducă în derizoriu demersul, să sperie oamenii, să-i convingă că dacă ies la vot câștigă Dragnea, că sunt manipulați, că întrebarea este neclară.

Cu maximă ipocrizie, tocmai cei care făceau campanie pentru o altă inițiativă cetățenească, Fără Penali, încercau să decredibilizeze inițiativa de modificare a Constituției pentru definirea familiei, afirmând că cele peste 3 milioane de semnături nu ar fi fost strânse pe bune. Ipocrizie maximă pentru că în primul rând Fără Penali nu a fost niciodată o inițiativă cetățenească autentică, ci demersul unui partid politic pentru a câștiga electorat cu placa anticorupție.

Ei vorbeau de democrație și făceau campanie pentru o ”inițiativă cetățenească”, în timp ce încercau să-i împiedice pe cetățenii României să se pronunțe prin vot la referendum asupra celeilalte. Curată democrație a oamenilor noi! Să nu mai vorbesc despre faptul că nu la multă vreme după asta s-a demonstrat că un număr mare de semnături din campania Fără Penali erau falsuri grosolane, după cum a dezvăluit presa”, a scris Matei Dobrovie.

În urmă cu doi ani, în zilele de 6-7 octombrie 2019, s-a organizat referendumul pentru modificarea Constituției. La momentul respectiv, se propunea modificarea articolului 48, alineat 1 din Constituția României, în: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.”

La referendum au votat atunci 3.857.308 de alegători, reprezentând doar 21,10% din numărul persoanelor înscrise pe liste, insufficient pentru validarea referendumului.

După anunțarea rezultatelor, președintele Klaus Iohannis a ținut să sublinieze că „românii au dat o lecție imensă acelor infatuați care au promovat ura și, așa cum se spune popular, i-au tratat cu flit”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...