ȘTIRIDeputatul Matei Dobrovie, la doi ani de la referendumul pentru familie: Firescul...

Deputatul Matei Dobrovie, la doi ani de la referendumul pentru familie: Firescul vieții a fost respins ca fiind rău de apologeții falsei toleranțe, care au reușit să-i sperie pe mulți prin agresivitatea și manipulările lor

Deputatul Matei Dobrovie amintește, într-o postare pe Facebook, de boicotul la care a fost supus referendumul pentru familie în urmă cu doi ani.

Ura revărsată asupra susținătorilor referendumului, scrie Matei Dobrovie, a inundat Internetul, a spălat creiere, a otrăvit inimi, a confuzat societatea, a paralizat reacțiile sănătoase și a blocat conștiințe.

„Se împlinesc doi ani de la referendumul pentru familie. A fost cea mai grea perioadă din acest mandat pentru mine. Ura care s-a revărsat atunci din tabăra boicot asupra noastră, a susținătorilor referendumului, a inundat Internetul, a spălat creiere, a otrăvit inimi, a confuzat societatea, a paralizat reacțiile sănătoase și a blocat conștiințe.

Firescul vieții a fost respins ca fiind rău de apologeții falsei toleranțe, care au reușit să-i sperie pe mulți prin agresivitatea și manipulările lor.

Campania de boicot a fost teribil de eficientă în ticăloșia ei. S-a pornit un adevărat arsenal de denigrare a Bisericii, de atacare a tuturor celor care susțineau referendumul, toate ONG-urile și vedetele au fost scoase pe câmpul de luptă să ducă în derizoriu demersul, să sperie oamenii, să-i convingă că dacă ies la vot câștigă Dragnea, că sunt manipulați, că întrebarea este neclară.

Cu maximă ipocrizie, tocmai cei care făceau campanie pentru o altă inițiativă cetățenească, Fără Penali, încercau să decredibilizeze inițiativa de modificare a Constituției pentru definirea familiei, afirmând că cele peste 3 milioane de semnături nu ar fi fost strânse pe bune. Ipocrizie maximă pentru că în primul rând Fără Penali nu a fost niciodată o inițiativă cetățenească autentică, ci demersul unui partid politic pentru a câștiga electorat cu placa anticorupție.

Ei vorbeau de democrație și făceau campanie pentru o ”inițiativă cetățenească”, în timp ce încercau să-i împiedice pe cetățenii României să se pronunțe prin vot la referendum asupra celeilalte. Curată democrație a oamenilor noi! Să nu mai vorbesc despre faptul că nu la multă vreme după asta s-a demonstrat că un număr mare de semnături din campania Fără Penali erau falsuri grosolane, după cum a dezvăluit presa”, a scris Matei Dobrovie.

În urmă cu doi ani, în zilele de 6-7 octombrie 2019, s-a organizat referendumul pentru modificarea Constituției. La momentul respectiv, se propunea modificarea articolului 48, alineat 1 din Constituția României, în: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.”

La referendum au votat atunci 3.857.308 de alegători, reprezentând doar 21,10% din numărul persoanelor înscrise pe liste, insufficient pentru validarea referendumului.

După anunțarea rezultatelor, președintele Klaus Iohannis a ținut să sublinieze că „românii au dat o lecție imensă acelor infatuați care au promovat ura și, așa cum se spune popular, i-au tratat cu flit”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT