luni, mai 20, 2024
ACTUALITATEDeputatul Dumitru Coarnă s-a înscris în AUR

Deputatul Dumitru Coarnă s-a înscris în AUR

Dumitru Coarnă a anunțat că s-a înscris în Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și că va reprezenta grupul parlamentar al acestui partid în Camera Deputaţilor.

„Începând de astăzi, 19 iunie, reprezint grupul parlamentar AUR în Camera Deputaţilor”, a spus Coarnă în plenul forului legislativ, potrivit Agerpres.

Dumitru Coarnă, deputat de Călăraşi ales pe listele parlamentare ale PSD, a fost exclus din formațiunea politică după ce a făcut parte dintr-un grup de patru parlamentari care s-au întâlnit cu ambasadorul Federaţiei Ruse, Valeri Kuzmin, pe tema „Memoriului privind Neutralitatea României, Pacea de la Bucureşti”. Din delegaţie au mai făcut parte senatoarea Diana Şoşoacă şi deputaţii Mihai Lasca şi Francisc Tobă.

Preşedintele social-democraţilor, Marcel Ciolacu, a spus ulterior că va propune excluderea sa, subliniind că PSD este un partid pro-european, care a avut un rol decisiv în aderarea României la Uniunea Europeană şi NATO şi care condamnă ferm agresiunea armată a Rusiei împotriva Ucrainei.

Pe 4 mai, Alfred Simonis a anunțat că Dumitru Coarnă nu mai face parte parte din grupul parlamentar al PSD şi va activa ca parlamentar neafiliat.

Cum a argumentat Coarnă prezența la întâlnire

Întrebat de News.ro despre motivul audienţei pe care a avut-o împreună cu alţi trei parlamentari la ambasadorul rus Valeri Kuzmin, deputatul Dumitru Coarnă a explicat că a fost „folosită diplomaţia”, iar mesajul era de a încerca să fie evitat un război.

„Am folosit diplomaţia şi mesajul nostru era să evităm războiul. Mesajul nostru funcţionează în acelaşi spirit al valorilor euroatlantice”, a completat Coarnă.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

  1. De fapt Piperea a facu pactul cu Sistemul, de când a devenit consilierul lui Tudose, plus ca are niste bube legate de Oltchim, pe care a condus-o la faliment 😜.

  2. Deși provine din PSD și pe vremuri aș fi făcut crize, azi lucrurile se schimbă – omul a deranjat in PSD, omul a rezistat eroic contra dictaturii sanitare, deci, da, bine că a intrat in AUR, e nevoie de oameni robuști de genul ăsta.

    Pentru mine înscrierea lui Piperea in AUR ca viitor ministru al justiției este o mare realizare: comparați un mare profesor de drept și intelectual profund cu sinistra justiției Gorghiu, gagica lui Stolojan. Da, ăsta e peneleul și AUR le dă clasă la capitolul ăsta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE