ACTUALITATEDeputatul Daniel Gheorghe, reacție la tratamentul Ucrainei față de etnicii români: Conduită...

Deputatul Daniel Gheorghe, reacție la tratamentul Ucrainei față de etnicii români: Conduită anti-europeană și rudimentară. În aceste condiții, Ucraina n-are ce să căute în Europa!

Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, a reacționat ferm în Parlamentul României, față de tratamentul la care sunt supuși românii din Ucraina.

În declarația sa politică, Daniel Gheorghe a calificat acțiunile statului ucrainean drept „anti-europene și rudimentare”. El s-a referit la legea educației din Ucraina și diferitele legi administrative care practic, elimină limba română din școală și din administrația locală.

„Există o politică discreționară și abuzivă a statului ucrainean de asimilare a minorităților naționale, românii fiind victima acestei conduite anti-europene și rudimentare pe care statul a stabilit-o în ultimii ani.

Acest fapt încalcă atât Convenția Europeană a Drepturilor Omului și toate tratatele europene în materie de protecție a minorităților, încalcă Constituția Ucrainei și încalcă foarte grav și acel tratat rușinos semnat de România în 1997, atât cât prevedea el în ceea ce privește minoritățile naționale”, a punctat Daniel Gheorghe.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Deputatul a mai spus că statul român este dator să intervină și să-i apere pe etnicii săi din aceste teritorii, amintind Ucrainei că în aceste condiții nu are ce să caute în Europa.

„Mi se pare foarte grav că în zonele locuite de români în regiunea Cernăuți există un fel de note ultimative din partea autorităților regionale care vizează înlăturarea folosirea limbii române din cadrul instituțiilor publice locale într-un orizont foarte rapid. Statul român are datoria să intervină și să spună clar Ucrainei, că în aceste condiții, Ucraina n-are ce să caute în Europa!

Este important de menționat faptul că aceste comunități străvechi nu beneficiază nici de acele drepturi minimale prevăzute așa numitelor comunități autohtone, din legislația ucraineană. Deci românii care trăiesc de milenii în acest spațiu care azi face parte din Ucraina, aproape că rămân în afara oricărui drept fundamental. România trebuie să-i apere pe frații noștri rămași pe actualul teritoriu al Ucrainei”, a încheiat Daniel Gheorghe.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...