joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEDeputatul Daniel Gheorghe l-a onorat pe Mircea Vulcănescu în plenul Camerei: Un...

Deputatul Daniel Gheorghe l-a onorat pe Mircea Vulcănescu în plenul Camerei: Un erou și un mărturisitor creștin

Deputatul Daniel Gheorghe (PNL) l-a onorat pe Mircea Vulcănescu în plenul Camerei, cu ocazia împlinirii a 117 ani de la nașterea filozofului.

Cu acest prilej, Daniel Gheorghe a declarat că Vulcănescu este un „erou”, un „mărturisitor creștin”, care a respins atât comunismul cât și legionarismul și  care a fost condamnat de comuniști în urma unui „proces inventat”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Un martir și un mărturisitor creștin, Mircea Vulcănescu […] cel mai important tehnocrat al interbelicului românesc, respingând comunismul și legionarismul.

După venirea comuniștilor la putere, aceștia se răzbună el și nu doar că-l scot din funcția pe care o deținea în Guvernul României, ci în urma unui proces inventat, un proces pe care însuși procurorul de la acea dată l-a acuzat ca fiind abuziv, este condamnat la opt ani de închisoare.

În detenție s-a remarcat ca un erou, ca un mărturisitor”, a spus Daniel Gheorghe.

De asemenea, acesta a atras atenția celor care se gândesc să-i dărâme unicul bust din București, că ar trebui să se uite în ochii fiicei sale, care a pierdut totul din cauza persecuției comuniste, înainte să se gândească la așa ceva.

„Este esențial astăzi să nu uităm cine au fost acei eroi ai României și totodată le-aș adresa celor care în aceste zile, vorbesc inclusiv de dărâmarea unicului bust al lui Mircea Vulcănescu din București, le-aș aminti un singur lucru: să se uite în ochii Măriucăi Vulcănescu, fiica acestui om, care și-a pierdut o viață, care a stat în închisoare pentru tatăl său, să se uite în ochii acestei femei și abia apoi să vorbească despre cine, ce și cum este vinovat de alte lucruri. Să nu ne uităm eroii, mărturisitorii. Să nu-l uităm pe martirul creștin Mircea Vulcănescu”, a declarat Daniel Gheorghe.

Mircea Vulcănescu a fost elogiat și de către senatorul Sorin Lavric.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

1 COMENTARIU

  1. Domnul politician conservator ataca politicianist un partid care ar tb sa ii fie ca frate, impartasind aceleasi valori.
    Daca luam toate luarile de pozitie ale AUR incepand cu 6 decembrie si pana acum reies clar 2 aspecte: suveranism si conservatorism.
    Rau e cand se mananca fratii intre ei..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE