joi, februarie 9, 2023
ACTUALITATEDeputat în Parlamentul de la Londra: Viitorul Marii Britanii se află alături...

Deputat în Parlamentul de la Londra: Viitorul Marii Britanii se află alături de Polonia, Ungaria, Cehia și Slovacia. Grupul de la Visegrád este o putere economică în creștere

Deputatul Daniel Kawczynski a oferit un interviu exclusiv pentru publicația Remix News și a spus că viitorul Marii Britanii se află în Ungaria, Polonia, Cehia și Slovacia.

Grupul Visegrád este un triumf al parteneriatului european. Cele patru state membre ale sale – Polonia, Ungaria, Cehia și Slovacia – și-au susținut reciproc interesele comune de secole. De asemenea, aceste patru națiuni reprezintă parteneri ideali pentru țara noastră, Marea Britanie, pe măsură ce intrăm într-o lume post-Brexit.

Din punct de vedere istoric, parteneriatele Grupului de la Visegrád s-au dovedit a fi foarte profitabile, extinzând oportunitățile comerciale și provocând hegemonia puterilor vest-europene. Marea Britanie are multe motive să acorde atenție acestui lucru. Ne putem poziționa drept partenerul cheie al Grupului de la Visegrád prin cooperarea în industriile noastre militare și energetice semnificative. Angajamentul direct cu țările Visegrád poate fi acum cel mai sigur mod prin care Marea Britanie își returnează influența în Europa continentală – de data aceasta în propriile noastre condiții și în beneficiul nostru suprem (…).

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Întrebarea este cum se poate poziționa Marea Britanie ca partener în cadrul acestei alianțe și să beneficieze de creșterea economică și dinamismul oferit de aceste țări?

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Putem realiza acest lucru printr-o combinație de investiții directe și angajament politic; ca de exemplu, problemele energetice le Grupului de la Visegrád sunt parțial rezolvabile prin îmbunătățiri ale energiei regenerabile. Marea Britanie s-a poziționat deja drept liderul global incontestabil în energia eoliană. În 2020, am satisfăcut 24% din nevoile noastre de energie cu ajutorul vântului. În timp ce națiunile Grupului de la Visegrád nu au energia oferită de Marea Nordului la dispoziție, apetitul lor pentru surse de energie regenerabilă, cum ar fi vântul, ar servi scopului dublu de a susține industria britanică și de a promova interesele noastre de securitate regională.

Grupul de la Visegrád este o putere economică în creștere, oferind investitorilor străini o locație geografică ideală pentru locuri de muncă în tehnologie și producție în Europa continentală. De asemenea, națiunile Grupului de la Visegrád oferă resurse umane extrem de competitive, la costuri care le provoacă pe cele din Europa de Vest. Aceste patru țări din Europa Centrală apreciază alte țări care urmăresc interese economice și de securitate reciproce fără niciun cost pentru propria lor autonomie. Astfel, este locul ideal pentru ancorarea strategiei continentale a Global Britain.

Pe cont propriu, Visegrád se luptă adesea cu fluxul de investiții străine directe necesare pentru a susține creșterea în tehnologie și industrie. Deja, Polonia, Cehia și Ungaria formează o axă importantă a comerțului britanic – colectiv, sunt al zecelea partener comercial al nostru ca mărime.

În plan strategic, Grupul de la Visegrád se află în prima linie a rivalității dintre Europa și Rusia. Problemele de la granița cu Belarus, prin intermediul unei crize artificiale a migranților în Polonia, este un exemplu recent al cererii tot mai mari de sprijin militar în regiune. Când Bruxelles-ul nu a reușit să ofere sprijin adecvat, ajutorul a sosit din Marea Britanie. Forțele armate ale Marii Britanii și industria de armament de clasă mondială sunt în măsură să contribuie pozitiv la nevoile de apărare ale Grupului de la Visegrád.

Marea Britanie se poate poziționa astfel ca un canal între potențialul vast al celor patru țări central-europene și lumea largă, o poziție de o importanță supremă, deoarece Germania nu reușește să-și satisfacă interesele regionale de bază. Helmut Kohl a remarcat cândva, la reunirea propriei țări, că viitorul politic al Germaniei depinde de o bună poziție față de vecinii săi estici. Aparent, succesorii lui Kohl nu au ascultat. Printre alte evoluții, gazoductul Nord Stream 2, aproape finalizat, și rușinoasa criză de la granița polono-belarusă, au demonstrat modul inept în care este condusă Germania.

Marea Britanie ar trebui să acorde mai multă atenție. Dacă ar fi considerat o singură entitate, Grupul de la Visegrád ar fi a douăsprezecea cea mai mare economie din lume, aproape echivalentă cu Rusia însăși.

Citești și ajuți! Cumpără carteaEseuri antiromantice, de Irving Babbitt,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Avem o oportunitate ideală în propriile mâini. Nu trebuie să facem vreun pas greșit, Grupul de la Visegrád are nevoie de un parteneriat puternic și de încredere pe plan extern. Este cu atât mai imperativ ca Marea Britanie să-și extindă angajamentul cu regiunea.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Zeontal, pulbere dentara, cu continut de 100% pulbere de zeolit natural și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Marea Britanie nu mai este supusă Uniunii Europene. Insulele noastre sunt exact acolo unde ar trebui să fie: separate de continent, dar încă suficient de aproape pentru a conduce coaliții regionale în timp ce ne construim viitorul în jurul unei Mari Britanii Globale.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. HAI ROMANIA !! NU DORMI !! ALĂTURĂ-TE DE GRUPUL ACESTA DE LA VIȘEGRAD !! PÂNĂ NU ESTE PREA TÂRZIU ! TREBUIE SĂ ÎNȚELEGI CĂ UE ESTE O CONSTRUCȚIE PE CALE DE DEZINTEGRARE !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate