miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEDe unde își ia „lumina” MAE: Departamentul de Stat al SUA și-a...

De unde își ia „lumina” MAE: Departamentul de Stat al SUA și-a instruit angajații să evite folosirea termenilor „problematici” precum „mamă”, „tată”, „fiu”, „fiică” sau „doamnă”

Departamentul de Stat și-a instruit angajații să se abțină de la folosirea termenilor de gen precum „mamă, „tată” și „forță de muncă”. Acest lucru reiese dintr-o notă internă recentă, potrivit unui raport, transmit NYPost și mihailneamtu.eu.

Oficialul administrației Biden a susținut în memoriul că genul este o construcție socială. Astfel, identitatea de gen a unei persoane „poate să corespundă sau nu cu sexul atribuit la naștere”.

Nota a fost obținută de National Review. Ea este intitulată: „Modeling DEIA: Gender Identity Best Practices”.

Blinken și-a încurajat colegii să folosească „un limbaj neutru de gen ori de câte ori este posibil”. Potrivit acestuia, prin acest mod ei „arată respect și evită neînțelegerile”. El a sugerat, de asemenea, ca angajații să-și exprime pronumele preferate în e-mailuri și atunci când se prezintă.

Presupunerea identității de gen a unei persoane doar pe baza aspectului sau a numelui unei persoane „poate fi problematică” și transmite un „mesaj dăunător și de excludere”, afirmă Blinken în memoriu.

Angajații Departamentului de Stat au fost instruiți

Cu toate acestea, el le cere membrilor personalului să nu „preseze pe cineva să își declare pronumele”.

„Pronumele utilizate în mod obișnuit ar putea include ea/el, el/el, ei/ele și ze/zir”, explică secretarul de stat, menționând că, în unele cazuri, oamenii folosesc o varietate de pronume sau acceptă toate pronumele.

„Aceasta este o decizie personală care trebuie respectată”, a scris Blinken.

Termenii utilizați în mod obișnuit, cum ar fi „doamnelor și domnilor„, „mamă/tată”, „fiu/fiică„ și „soț/soție” ar trebui evitați, potrivit șefului Departamentului de Stat și înlocuiți cu cuvinte precum: „oameni”, „oameni buni”, „voi toți”, „părinte”, „copil”, „soț/soție sau partener”.

„Când vorbiți, evitați să folosiți expresii precum „bărbați și femei curajoși în prima linie”,” continuă nota. Ea sugerează utilizarea unui „limbaj mai specific, cum ar fi „primul răspuns curajos”, „soldați curajoși” sau „agenți curajoși DS”.”

Blinken a folosit, la cel mai înalt nivel, aberațiile antiștiințifice propuse de ideologia de gen, conform cărora „genul” poate fi diferit de sexul biologic și orice persoană se poate declara orice dorește, indiferent de conformația fizică.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. De acolo a venit și libertatea, d-le red.-șef … Plus prosperitatea. Plus altele, inclusiv unele ce stau să vie.

    Ne spuneți etimologia termenilor „domn”/„doamnă”, vă rog ?

    Eu suspectez că vin de la „a domina” – din latină. E clar mai bine decât „stăpâne”/„stăpână”, fiindcă … astea-s slavone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE