sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEDepartamentul pentru Energie al SUA: Cel mai probabil, cauza pandemiei a fost...

Departamentul pentru Energie al SUA: Cel mai probabil, cauza pandemiei a fost o scurgere din laboratorul din Wuhan / Pentru așa ceva, ONG-ul finanțat de Guvernul Orban te trimitea pe „lista neagră”

Teoria potrivit căreia virusul SARS-CoV-2 s-ar fi scurs din laboratorul de virusologie din Wuhan, China (singurul laborator cu Nivel 4 de biosecuritate din Asia), devine din ce în ce mai puternică, după ani de zile în care Big Tech şi guvernele au cenzurat dezbaterea despre Covid, transmite Zero Hedge.

Vara trecută, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a făcut o schimbare bruscă de atitudine, admiţând posibilitatea unei scurgeri din laborator. O comisie a Senatului pentru Educaţie, Sănătate, Muncă şi Pensii a remarcat toamna trecută că “dovezi substanţiale sugerează că pandemia COVID-19 a fost rezultatul unui incident legat de cercetare asociat cu un laborator din Wuhan”. FBI şi alte agenţii de informaţii au investigat, de asemenea, laboratorul Wuhan.

Potrivit Wall Street Journal (WSJ), care citează un raport clasificat al serviciilor de informaţii furnizat Casei Albe şi unor membri de top ai Congresului, cea mai recentă agenţie americană care a îmbrăţişat ideea scurgerii de informaţii din laborator este Departamentul pentru Energie.

“Departamentul pentru Energie a ajuns la concluzia că pandemia Covid a apărut cel mai probabil în urma unei scurgeri de laborator”, au declarat surse pentru WSJ.

Departamentul pentru Energie a avut o poziţie nehotărâtă în ceea ce priveşte originea virusului. Concluzia se datorează unor noi informaţii, dar departamentul a încercat să se acopere indicând o “încredere scăzută” în ultima sa opinie, potrivit unor persoane care au citit raportul clasificat.

Departamentul se alătură Biroului Federal de Investigaţii (FBI) în exprimarea opiniei potrivit căreia pandemia Covid-19 ar fi fost provocată de o scurgere a virusului dintr-un laborator din China. WSJ a menţionat că alte patru agenţii şi un grup naţional de informaţii consideră în continuare că virusul a fost probabil rezultatul unei transmisii naturale, iar două sunt indecise.

Raportul Departamentului pentru Energie este important deoarece agenţia supraveghează laboratoarele naţionale americane, unele dintre acestea având Nivel 4, de securitate maximă.

Oficialii americani nu au vrut să ofere mai multe detalii cu privire la motivul pentru care Departamentul pentru Energie şi-a schimbat punctul de vedere referitor la originea virusului SARS-CoV-2, care provoacă boala Covid-19. Aceştia au declarat că departamentul şi FBI au ajuns la aceleaşi concluzii din motive diferite.

După declanşarea pandemiei, mass-media mainstream şi platformele de socializare ale Big Tech au etichetat pe oricine drept “teoretician al conspiraţiei” dacă a menţionat măcar că originea pandemiei de COVID-19 ar fi o scurgere dintr-un laborator.

O dezvăluire recentă din “Dosarele Twitter” a arătat relaţia “incestuoasă” dintre Big Tech şi guvern care manipulează dezbaterea în jurul originii Covid.

Naraţiunea complexă pe care guvernele, organizaţiile neguvernamentale, Big Tech şi mass-media mainstream au construit-o în jurul Covid cu presupuneri şubrede şi direcţionări greşite se destramă – de aici rezultă şi cea mai recentă schimbare de poziţie din partea Departamentului pentru Energie.

Reamintim că în toamna lui 2020, un ONG obscur a primit peste două milioane de euro de la Guvernul Ludovic Orban pentru a încropi liste negre cu persoane și siteul care răspândesc „dezinformări” despre pandemie. Printre aceste „dezinformări” era și teoria privind originea virusului.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. “FBI şi alte agenţii de informaţii au investigat, de asemenea, laboratorul Wuhan”. Cum a investigat FBI ul un laborator în China și ce alte agenții? Are vreo logica afirmația asta?

    • Are.

      1. EJSnowden spunea că (tehnic vorbind) poate pune și Biroul Oval sub ascultare.

      2. Wuhan era/este „joint-venture” (susțin știți voi cine).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE