miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEDepartamentul de Stat al SUA: Impunitatea în cazul abuzurilor împotriva drepturilor omului...

Departamentul de Stat al SUA: Impunitatea în cazul abuzurilor împotriva drepturilor omului a rămas o problemă în România. Drepturile LGBT nu se respectă

Raportul pe anul 2021 al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii arată că drepturile omului nu ar fi încă apărate cum ar trebui, precizând că impunitatea în cazul abuzurilor împotriva acestora este în continuare o problemă în România și că drepturile comunității LGBT nu sunt pe deplin respectate și apărate.

Totuși, se menționează că autoritățile nu au avut la dispoziție mecanisme eficiente pentru a face acest lucru și au amânat procedurile referitoare la abuzuri și corupție în rândul poliției, în multe cazuri rezultatul fiind achitarea.

„Autoritățile civile au menținut un control eficient asupra serviciilor de informații și agențiilor de securitate din subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Au existat informații credibile conform cărora membri ai forțelor de ordine au comis unele abuzuri. Chestiunile semnificative privind drepturile omului includ relatări credibile despre: cazuri de tratamente sau pedepse crude, inumane sau degradante din partea administrației; răspândirea corupției grave; lipsa de investigații și responsabilitate pentru violența pe motive de gen, printre care violența sexuală, și abuzuri țintite contra persoanelor instituționalizate cu dizabilități. (…)

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Referitor la tortură și alte tratamente sau pedepse crude, inumane sau degradante, Constituția interzice astfel de practici, dar au existat informații de la ONG-uri și media conform cărora poliția și jandarmeria au comis abuzuri contra romilor, solicitanților de azil, minorilor și altor persoane în primul rând cu forță excesivă, inclusiv bătăi.

În timpul anului au continuat investigațiile autorităților în două cazuri de exploatare sexuală și abuz de către români din trupele de menținere a păcii, raportate inițial în 2017. Cazurile au implicat observatori militari desfășurați în cadrul Misiunii ONU de stabilizare în RD Congo. Un caz a implicat un presupus abuz sexual (viol) contra unui minor. Respectivul membru al trupelor de menținere a păcii a fost repatriat de Națiunile Unite. Celălalt caz a implicat o presupusă exploatare sexuală. (…)

Constituția prevede libertatea de exprimare, inclusiv pentru membrii presei și altor media, iar guvernul a respectat parțial acest drept. Organizațiile de media independente au remarcat politizarea excesivă a presei, mecanisme de finanțare corupte, precum și politici editoriale subordonate intereselor partidelor și patronilor.

Reporteri și reprezentanți ai societății civile au afirmat că libertatea lor de exprimare a fost de asemenea limitată de accesul restricționat la informațiile de interes public emise de guvern și instituții publice, printre care cheltuieli, contracte sau oferte implicând fonduri publice. (…)

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Guvernul nu a aplicat eficient nici legea penală care interzice hărțuirea sexuală, definită ca solicitare repetată de favoruri sexuale într-o relație de muncă sau o relație similară. Conform ONG-urilor, de multe ori poliția a luat în derâdere victimele hărțuirii sexuale sau a încercat să le descurajeze să depună plângeri. (…)

Conform legii, discriminarea și hărțuirea bazate pe criterii rasiale se pedepsește cu o amendă civilă cu excepția cazurilor când sunt aplicabile prevederi ale codului penal. Punerile sub acuzare pe baza discriminării și violenței contra minorităților etnice sau rasiale au fost rare. (…)

Etnici maghiari au continuat să raporteze cazuri de discriminare legată în principal de utilizarea limbii maghiare. Ei au relatat că guvernul nu aplică legea care prevede că minoritățile etnice sunt îndreptățite să interacționeze cu autoritățile locale în limba lor maternă în localitățile unde minoritatea constituie cel puțin 20% din populație. (…)

Într-o declarație adoptată pe 31 martie, Parlamentul a declarat că incidentele antisemite sunt în creștere și a condamnat tentativele de glorificare a criminalilor de război și amenințările primite de Morgenstern”, se arată în raportul Departamentului de Stat al SUA.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acesta precizează că, potrivit Institutului Elie Wiesel, străzi, organizații, școli sau biblioteci au continuat să fie numite după persoane condamnate pentru „crime de război” sau „crime împotriva umanității”.

În legătură cu discriminarea pe motiv de orientare sexuală și „identitate de gen”, raportul Departamentului de Stat notează că, potrivit asociației ACCEPT, infracțiunile bazate pe ură sunt „subraportate”, iar autoritățile române nu au inițiat din 2006 nicio punere sub acuzare pentru infracțiuni bazate pe ură împotriva persoanelor care se identifică în LGBT.

Totodată, raportul mai subliniază că, deși legea interzice toate formele de muncă forțată sau obligatorie, au existat relatări despre continuarea unor asemenea practici, în multe cazuri fiind implicați romi, persoane cu dizabilități și copii, iar guvernul nu a pus în aplicare legea în mod efectiv și a luat măsuri limitate pentru a împiedica aceste forme de muncă.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

  1. Drepturile omului se dau Omului, nu subanimalelor lgbt.

    Dupa farsa covid in care s-au incalcat atatea drepturi si libertati, cred ca SUA nu prea mai sunt in masura sa deschida acest subiect.

    Asa ca SUA, hai marș!!!

  2. de fapt inteleg ca raportul e facut de institutul eli wisel. In Romania daca eu ies dezbracat pe strada sunt bagat la puscarie, dar daca mai imi pun si pene in cap si un steag curcubeu ma da exemplu la tv.

  3. DACĂ DORIȚI SĂ NE AVEȚI PARTENERI LOIALI ,ATUNCI TREBUIE SĂ NE RESPECTAȚI CU BUNE ȘI RELE . ROMÂNII SUNT CREȘTINI ÎNCĂDE LA APARIȚIA CREȘTINISMULUI ÎN LUME ȘI NU ACCEPTĂ ȘI NICI NU VOR ACCEPTA ACEASTĂ ABERAȚIE NUMITĂ LGBT !!

  4. Îi doare de leghebetiști azi precum îi durea de noi cînd ne-au dat pe mâna sovieticilor.
    E doar pricină de a ne urechea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE