vineri, martie 29, 2024
EDUCAȚIEDennis Prager: Lockdown-ul a trecut de la stadiul de eroare, la cel...

Dennis Prager: Lockdown-ul a trecut de la stadiul de eroare, la cel de crimă

Cunoscutul jurnalist și comentator politic american Dennis Prager a scris că lumea ar fi trebuit să urmeze modelul suedez în privința combaterii coronavirusului, lockdown-ul generalizat dovedindu-se o mare eroare.

În ultimul său editorial publicat pe siteul Townhall, Prager compară situația din Suedia cu cea din statul în care locuiește, California. În timp ce țara scandinavă și-a ținut școlile și afacerile deschise în toată această perioadă, în California s-a aplicat o carantină dură, fapt în urma căruia s-au închis numeroase afaceri, iar copiii nu au avut voie la școală.

„Reuters a scris despre trei studii separate, incluzând unul al UNICEF „care au arătat că, copiii suedezi s-au descurcat mai bine decât cei din alte țări în timpul pandemiei, atât în termeni de educați și sănătate mentală”. De aproape o lună, Suedia aproape că nu a raportat niciun deces din cauza Covid-19 în timp ce societatea rămâne deschisă și aproape nimeni nu poartă mască (În Olanda, de asemenea, aproape nimeni nu poartă mască). De facto, virusul s-a terminat în Suedia.

Eu trăiesc în California, un stat guvernat de cel mai periculos tip de lider: un prost cu putere nelimitată. Deși California este pe locul 28 din 50 în topul statelor raportate la un milion de persoane, Guvernatorul Gavin Newsom a distrus și continuă să distrugă zeci de mii de mici afaceri și nenumărate mijloace de trai. Faptul că insistă să continue interzicerea – la jumătate de an de la startul pandemiei – a meselor în interiorul restaurantelor va duce la închiderea permanentă a aproximativ 1 din 3 restaurante din stat. Aceeași distrugere catastrofică va afecta, cel mai probabil, mici afaceri și servicii precum saloanele de coafură și de manichiură. Dar toată această tragedie umană – ca să nu mai vorbim de creșterea depresiei și a suicidului între tineri și mărirea cazurilor de abuz de copii și între parteneri – nu înseamnă nimic pentru Newsom, pentru primarul din Los Angeles Erica Garcetti sau pentru ziarul Los Angeles Times, ai căror editori și editorialiști continuă să fie avocații lockdown-ului în timp ce își primesc salariile”, a notat Prager.

Cunoscutul jurnalist și comentator exemplifică efectele negative ale lockdown-ului asupra muzeelor din California, arătând că respectabilele instituții din acest stat au pierdut peste 2,9 miliarde de dolari în această perioadă. Muzeele din California susțin peste 80.000 de locuri de muncă și generează peste 1 miliard de dolari în taxe plătite Guvernului Federal.
Cu toate astea, 1 din 3 muzee se va închide în California, dacă lockdown-ul va continua, notează Prager, citând cifre ale Alianței Americane a Muzeelor.

Dennis Prager (72 de ani) deplânge faptul că încă sunt destui americani care susțin lockdown-ul, deși acesta se dovedește a fi o crimă pentru societate.

„Lockdown-ul este o crimă. Dar și mai supărător este faptul că este susținut de atâția americani. Această țară este de nerecunoscut pentru noi, cei care-am trăit în perioada pandemiei din anii 1968-1970, care a ucis, conform Centrului pentru Controlul Bolilor (CDC în engleză) aproximativ 100.000 de americani – echivalentul a 170.000 în 2020. Nimic nu s-a închis atunci. Nu s-a purtat nicio mască”, a conchis Prager.

Dennis Prager este unul dintre cei mai respectați comentatori politici conservatori din SUA, autor a numeroase best-seller-uri și jurnalist de radio de succes. Este fondatorul PragerU, o organizație non-profit de mare succes care face educație prin intermediul internetului.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE