joi, octombrie 10, 2024
ACTUALITATEDemență: Un episod din celebrul serial „Lege și ordine” prezintă un caz...

Demență: Un episod din celebrul serial „Lege și ordine” prezintă un caz de femeie albă care cere ca violatorul ei de culoare să nu meargă la închisoare. Ea este privilegiată și își permite terapie

Un episod din celebrul serial polițist „Lege și ordine” prezintă un caz în care o femeie albă cere ca tânărul de culoare care a violat-o să nu meargă la închisoare, pentru că este „privilegiată” și își permite terapie.

Dar Natalie, Jay Watson te-a violat”, îi spune femeia unuia dintre personajele principale.

Femeia îi răspunde că, în loc să caute o justiție reală, pentru că este privilegiată și “își poate permite o terapie” și „poate într-o zi voi fi bine”, nu vrea ca violatorul ei să facă închisoare.

„Dar dacă acel adolescent merge la închisoare, s-ar putea să nu mai fie, niciodată, iar eu nu vreau asta”, adaugă ea.

Într-o altă scenă, adolescentul de culoare recunoaște că a violat-o pe “Natalie”, dar se plânge că “nimeni nu a acordat atenție la nimic din ceea ce am făcut, nici acasă, nici la școală, întotdeauna m-am simțit cam invizibil, așa că de ce ar fi asta diferit”.

După ce joacă cartea victimei în ciuda faptului că a violat o femeie, adolescentului i se spune: „Niciodată nu este prea târziu, domnule Watson, vei face închisoare, dar nu toată viața ta, iar când vei ieși vei avea încă ceva cale de mers înainte”.

Clipul i-a atras atenția și lui Elon Musk, care a răspuns cu un semn de exclamare.

Woke-ul la maximum

Episodul mai sus menționat este o nouă escaladare în ceea ce privește cultura woke din cinematografia americană.

Mai precis, este vorba despre curentul care propune nepedepsirea infracțiunilor făcute de persoanele de culoare, drept compensație pentru suferințele îndurate în perioada de sclavie.

În unele orașe americane, în special din California, furturile din magazine sunt permise, dacă paguba este în „limita” a câteva sute de dolari.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

  1. Tare, bade!

    Și se car în spinare, ori se fură și camionul de transport ? Din aceleași „sute de dolari” ?

    Pe scurt: ați fost prea eliptic pentru mine. Eu doar am exemplificat iertarea, din partea economiei de piață liberă, care ar fi decis (pare-se) să nu se dea jos din pat pentru câteva sute de dolari.

    Eu nu v-am înțeles remarca.

  2. Să mă mai aflu un pic în treabă, poate aflu iar că … nu se înțelege.

    Băieții l-au avut pe unu’ „Malcolm X” (lichidat în valul de asasinate care împodobea Democrația în anii ’60), un fel de Martin Luther King mai stilat. Acesta pare să fi scos (și) expresia „The chickens have come to roost”:

    „What did Malcolm X mean by the chickens come home to roost?
    This refers, of course, to mean that the wrongs committed by an individual or political entity will likewise have a boomerang effect and come back to punish the wrongdoing party in a similar vein.
    Jan 28, 2021”

    Tot Malcolm X ar fi spus că pentru ei (ai lui), Partidul Democrat ar fi dușmanul mai primejdios, fiindcă Partidul Republican le este ostil pe față. Un partid „al lor” n-au fondat încă.

    Articolul ni-l bagă în seamă și pe marele inventator-întreprinzător Elon Musk, care – african-olandez fiind – precis se pricepe. Mai ales că țara lui tocmai a comis crima secolului la ICCJ.

    Mă tem că e jale: toți suntem vinovați! Oamenii Domnului cum văd problema ?

    Eu am cunoscut doar un singur (tânăr) negru (dacă fac abstracție de doi adolescenți inteligenți și harnici – un băiat și o fată – care erau totuși la „Business”, și de toți ceilalți, cu burse la … Atletism/Baschet). Din păcate, suferea și el de celebra „dizabilitate mentală”, drept care lucra la amenajarea zonelor verzi, deși se zvonea că tatăl său fusese profesor la universitate … Locuia cu mama sa, într-o casă micuță, cu bani puțini, cu probleme de sănătate (în cea mai bună medicină din lume!), cu nutriție dezordonată etc. Altfel, era de un optimism debordant, mereu lucrând la autoîmbunătățirea personală (și era și un tânăr pios).

    Scurt spus: nu-i cunosc, nu mă pricep. Cumva, chinezii îmi par mai dornici să învețe. Spuneți voi.

    P.S.

    Nu știu ce puteți avea contra unei doamne care înclină să ierte (adică inclusiv de închisoare). O fi creștinesc. Dar infracțiuni iertate automat, în contra unei vechi datorii istorice … asta (de-o fi real) cred că e din ciclul libertăților de dată recentă: WC-uri comune, schimbări de sex și pronume etc: pentru încăierarea proștilor, ca să poată Democrația să se sustragă atenției. Că doar băieții aveau o vorbă: „Two wrongs don’t make a right”, și nu cred că au abandonat-o (nici măcar Partidul Democrat, un pic mai lunecos decât cel Republican).

    „În unele orașe americane, în special din California, furturile din magazine sunt permise, dacă paguba este în „limita” a câteva sute de dolari.”

    În economia de piață liberă, sub domnia legii, aceasta ar putea fi soluția cea mai eficientă economic: costurile de judecată și de pedeapsă, cuplate cu incapacitatea infractorului de a plăti (plus cine mai știe câte alte considerente) ar putea fi încă și mai păgubitoare decât simpla ignorare a problemei. Simplă eficiență economică, într-o democrație demult matură.

    • Cateva sute de dolari e un pat, si o saltea cu lenjerie de pat, si o canapea, si doua fotolii, si un TV mare, si un telefon celular,si un laptop ori PC, multe chestii de bucatarie, haine, incaltaminte, etc… Se iau de la magazine separate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE