ACTUALITATEDelir. Peste 40% dintre copiii americani cred că hot-dog-ul este o legumă...

Delir. Peste 40% dintre copiii americani cred că hot-dog-ul este o legumă și spun despre cartofii prăjiți că provin de la animale. „Atenuarea schimbărilor climatice pleacă de la cei mici”

Un studiu realizat de psihologii de la Universitatea Furman din Carolina de Sud relevă faptul că aproape jumătate dintre copiii americani cu vârste între 4 și 7 ani, cred că „hot-dog-ul este o legumă” și spun despre cartofii prăjiți că „provin de la animale”.

Aproximativ 41% dintre respondenți nu sunt în măsură să identifice corect originea bacon-ului (șuncă). Psihologii responsabili de studiu au identificat cele două cauze ale problemei. În primul rând, intră în joc paradoxul cărnii. Este o contradicție frecvent întâlnită: pe de o parte, unui individ îi place să mănânce carne, dar, pe de altă parte, nu îi place ideea că animalele sunt sacrificate.

În mod paradoxal, potrivit oamenilor de știință, părinții sunt reticenți să-și învețe copiii de unde provin produsele din carne. Totodată, pentru a susține ideologia ecologistă, cercetătorii au spus că ar fi „un semn bun” faptul că cei mici „nu văd carnea ca pe o sursă adecvată de hrană”. Aceștia insinuează că ameliorarea schimbărilor climatice pornește de la copii și de la cum sunt ei învățați să trăiască.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Copilăria poate reprezenta, prin urmare, o oportunitate unică în timpul căreia este posibil să se stabilească stiluri de viață care să ajute la atenuarea schimbărilor climatice”, scriu cercetătorii.

Oamenii de știință precizează totuși că eșantionul studiului lor a fost limitat și că zona geografică este prea specifică. Astfel, rezultatele studiului pot fi valabile strict pentru zona respectivă a Statelor Unite.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...