ACTUALITATEDelir. Peste 40% dintre copiii americani cred că hot-dog-ul este o legumă...

Delir. Peste 40% dintre copiii americani cred că hot-dog-ul este o legumă și spun despre cartofii prăjiți că provin de la animale. „Atenuarea schimbărilor climatice pleacă de la cei mici”

Un studiu realizat de psihologii de la Universitatea Furman din Carolina de Sud relevă faptul că aproape jumătate dintre copiii americani cu vârste între 4 și 7 ani, cred că „hot-dog-ul este o legumă” și spun despre cartofii prăjiți că „provin de la animale”.

Aproximativ 41% dintre respondenți nu sunt în măsură să identifice corect originea bacon-ului (șuncă). Psihologii responsabili de studiu au identificat cele două cauze ale problemei. În primul rând, intră în joc paradoxul cărnii. Este o contradicție frecvent întâlnită: pe de o parte, unui individ îi place să mănânce carne, dar, pe de altă parte, nu îi place ideea că animalele sunt sacrificate.

În mod paradoxal, potrivit oamenilor de știință, părinții sunt reticenți să-și învețe copiii de unde provin produsele din carne. Totodată, pentru a susține ideologia ecologistă, cercetătorii au spus că ar fi „un semn bun” faptul că cei mici „nu văd carnea ca pe o sursă adecvată de hrană”. Aceștia insinuează că ameliorarea schimbărilor climatice pornește de la copii și de la cum sunt ei învățați să trăiască.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Copilăria poate reprezenta, prin urmare, o oportunitate unică în timpul căreia este posibil să se stabilească stiluri de viață care să ajute la atenuarea schimbărilor climatice”, scriu cercetătorii.

Oamenii de știință precizează totuși că eșantionul studiului lor a fost limitat și că zona geografică este prea specifică. Astfel, rezultatele studiului pot fi valabile strict pentru zona respectivă a Statelor Unite.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!Balsam pentru sufletul românesc. Gata Oricând!
    Sunt încă sub influența vizionării filmului „Gata Oricând! Eroii de la Podul Jiului”, deși au trecut aproape 24 ore de când am plecat de la cinema. Este un film despre… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate