duminică, aprilie 14, 2024
ACTUALITATEDeclarația finală a summit-ului partidelor conservatoare de la Varșovia: Participanții au convingerea...

Declarația finală a summit-ului partidelor conservatoare de la Varșovia: Participanții au convingerea că UE este formată din state naționale libere și egale / Respingem crearea unei „națiuni europene”

Summit-ul partidelor conservatoare din Europa s-a încheiat duminică, la Varșovia, iar la finalul, participanții au emis o declarație finală.
Conform acesteia, participanții „împărtășesc o convingere comună și profundă, că UE este formată din state naționale libere și egale”, care sunt legate de domenii de cooperare strânsă.

Conservatorii afirmă că numai „instituțiile suverane ale statelor au legitimitate democratică deplină” și resping tentativa instituțiilor europene de a „deveni un instrument de inginerie socială care vizează crearea unei noi „națiuni europene”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Printre altele, participanții au condamnat tentativele de schimbare a limbajului, precum recentul ghid al Comisiei Europene, care recomanda evitarea cuvântului „Crăciun”. Până la urmă ghidul respectiv a fost retras.

Iată declarația conservatorilor europeni:

Participanții la conferință împărtășesc o convingere comună și profundă, că UE este formată din state naționale libere și egale, legate de numeroase domenii de cooperare strânsă. Împărtășim această convingere cu multe milioane de cetățeni din statele membre ale UE.

Numai printr-un astfel de model de cooperare europeană putem salva UE de crize și tensiuni ulterioare și putem pune capăt ideii tulburătoare de a crea o Europă guvernată de o elită auto-denumită. Respingem aplicarea arbitrară a Dreptului Uniunii, încălcând sau chiar încălcând tratatele. Numai instituțiile suverane ale statelor au legitimitate democratică deplină. Instituțiile europene nu se bucură de aceeași legitimitate și, prin urmare, ar trebui să joace un rol subordonat în arhitectura politică statului național.

De asemenea, din acest motiv ele nu pot deveni un instrument de inginerie socială care vizează crearea unei noi „națiuni europene”. Exemple de astfel de inginerie socială ar putea fi, printre altele, încercările de a ne altera ideologic limbile într-un mod care să detașeze o ființă umană de cultura și moștenirea lor, cum ar fi recenta decizie a Comisiei Europene de a elimina cuvântul „Crăciun” din sfera publică. Un astfel de concept de națiune nu a existat niciodată, nu există astăzi și nici nu poate exista în viitor.

Participanții își declară voința de a coopera în spirit de solidaritate, la diferite niveluri și forumuri, cu toate părțile și organizațiile care dețin moștenirea unică a Europei și ideea unei Europe a Națiunilor.

Participanții au discutat, de asemenea, despre cooperarea mai strânsă a partidelor lor în Parlamentul European, inclusiv organizarea de întâlniri comune și alinierea voturilor pe probleme comune, cum ar fi protecția suveranității statelor membre și poziția față de imigrația ilegală.

Participanții au convenit, de asemenea, că în următoarele două luni va fi organizată o altă conferință în Spania, ca răspuns la dezbaterea în curs despre Viitorul Europei.”

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE