joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEDecizie definitivă pentru „cel mai scump brad” din România. Suma de 100...

Decizie definitivă pentru „cel mai scump brad” din România. Suma de 100 de mii de euro, cheltuită de Primăria Târgu-Jiu pentru cumpărarea acestuia, trebuie restituită la bugetul local

Cel mai scump brad de Crăciun din România a costat  100 de mii de euro și a fost achiziționat ilegal, au decis definitiv judecătorii de la Curtea de Apel Craiova, relatează TVR.

Astfel, cinci funcționari publici din cadrul Primăriei Târgu-Jiu sunt obligați să restituie această sumă colosală. Este vorba despre achiziția din 2015, când municipalitatea a folosit suma de 100 de mii de euro pentru a cumpăra acest brad de Crăciun.

Factura cu suma impresionantă a fost descoperită de inspectorii fiscali, în cadrul unui control la firma care a furnizat bradul, Romlux Lighting Company S.A, precizează sursa menționată.

Actualul primar al orașului Târgu-Jiu a imputat această sumă funcționarilor care au aprobat plata, iar instanța a confirmat decizia de impunere, în pofida contestației formulate de aceștia.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Bradul în valoare de 100 de mii de euro a fost achiziționat de fostul primar al orașului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru(PSD), anchetat de DNA pentru mai multe fapte de corupție.

Suma a fost plătită în rate lunare egale în perioada decembrie 2015-noiembrie 2016, informează adevărul.ro.
Pe timpul cercetărilor DNA, bradul din Târgu-Jiu nu a fost ținut sub sechestru judiciar, contrar susținerilor lui Cârciumaru.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Dosarul de la DNA nu a fost încheiat, ci doar sesizarea Curții de Conturi, care a constat această achiziție ilegală.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE