vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEDecizie a Tribunalului Bacău: Parcela românească din cimitirul militar din Valea Uzului...

Decizie a Tribunalului Bacău: Parcela românească din cimitirul militar din Valea Uzului este ilegală, iar crucile de beton ale soldaților români riscă să fie distruse. Mihai Tîrnoveanu: Trebuie să le apărăm cu piepturile noastre. Pe aici nu se trece!

Tribunalul Bacău a stabilit că parcela românească de la cimitirul militar din Valea Uzului a fost construită ilegal, motiv pentru care crucile trebuie îndepărtate. Judecătorii au decis anularea autorizației de construire emisă pentru această parcelă și au și dispus demolarea construcției ilegale, scrie agenția maghiară MTI, care adaugă că decizia nu este una definitivă și că aceasta poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

„Anulează autorizația de construire nr 69/17.12.2018 pentru lucrări de construire monument cimitir internațional și 50 de cruci pentru eroii români emisă de Primarul Comunei Dărmănești și dispune desființarea lucrărilor executate în baza acestei autorizații de construire”, se arată în hotărârea Tribunalului Bacău.

Reprezentantul legal al comunei Sânmartin, avocata Julia Kis, a declarat pentru agenția de presă MTI că procesul fusese suspendat la un moment dat de către instanță până la încheierea procesului care definea statutul juridic al cimitirului.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Curtea de Apel Bacău a anulat, în octombrie 2021, definitiv decizia din luna martie a anului 2019 a Consiliului Local Dărmănești. Această decizie transfera cimitirul militar Valea Uzului în domeniul public al orașului.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

”Astfel, în cursul prezentului proces s-a adus ca argument principal faptul că orașul Dărmănești a emis autorizația de construire pe un teren care nu îi aparținea”, spunea avocata Julia Kis.

În martie 2019, Consiliul Local Dărmănești a inclus printr-o hotărâre cimitirul militar din Valea Uzului în domeniul public al orașului, după care, în aprilie a înființat o parcelă românească în cimitirul așezării depopulate Valea Uzului, așezată la granița județelor Harghita și Bacău. Anterior, cimitirul era îngrijit de comuna Sânmartin din așa-zisul Ținut Secuiesc, iar comunitatea maghiară îl considera un cimitir militar maghiar, scrie Gândul.

Activistul Mihai Tîrnoveanu a reacționat față de decizia Tribunalului din Bacău:

„Va trebui să apărăm Crucile Eroilor de la Valea Uzului cu piepturile noastre, căci suntem români și creștini!

Presa maghiară anunță cu satisfacție că Tribunalul Județean Bacău a decis într-o primă instanță, că autorizația de construire a Crucilor si Monumentului Eroilor Români din Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului este nulă, însemnele creștine (”construcțiile ilegale”), trebuind dărâmate, scoase din Cimitir.

Asta nu se va întâmpla, decât dacă buldozerele ne fac și pe noi una cu pământul. Nu vreau să pun răul în față, sper ca recursul pe care-l va face Primăria Dărmănești să aibă izbândă. Am încredere că domnul Primar Constantin Toma va lupta până la capăt. Dar, de va fi să fie, le garantez tuturor, că noi, românii, avem soluții concrete pentru fiecare plan urzit împotriva noastră. Dacă cineva crede că vom ține cont în această privință de hotărârile instanțelor judecătorești, care care mută Cimitirul de la un județ la altul pe baza unor hârtii din timpul Imperiului Austro-Ungar și decid dărâmarea Crucilor pentru că un tovarăș nu a dat cu pixul unde trebuie, se înșală amarnic. Autorizația de ridicare a Crucilor a fost dată de jertfa de sânge din Primul Război Mondial, de victoria și gloria acelor ostași, de bunicii și străbunicii noștri. Autorizația nu mai trebuie scrisă cu cerneala unor funcționari, căci a fost semnată cu sânge, iar peste sângele luptătorilor nu se trece, iar acesta nu poate fi șters de instanțe judecătorești românești, căci ele nu ar exista ca românești, de nu ar fi fost ,,o căruță de țărani” care a spulberat imperii. Domnilor judecători, o parte din acei țărani militari își dorm somnul de veci în Cimitirul de la Valea Uzului, iar voi ce faceți??? Unde este demnitatea voastră de români și frica de Dumnezeu?

Este prea mult un Monument? Sunt prea multe 52 de Cruci pentru Eroi? Dar ce spuneți de 150 de Cruci pentru fiecare Erou român îngropat acolo? Dar ce vor spune instanțele de ilegalitatea amplasării însemnelor pentru militarii armatei austro-ungare în Cimitirul de la Valea Uzului? Crucile Eroilor noștri nu au voie să fie acolo, în schimb ale inamicilor au voie? Unde sunt autorizațiile lor? Sunt date din ”oficiu” de stat prin decizii politice?

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Nu vom ieși din Valea Uzului nici în ruptul capului, din 2019 încoace am fost prezenți acolo pentru a apăra memoria celor care s-au jertfit pentru Țară, care au luptat în Opinci Militare pentru România Întreagă. Pentru sângele lor ce a întărit Trecătorile Carpaților făcând din ele Baricadă, pentru fiecare os de militar român presărat pe văi și munți, vom răspunde întotdeauna Prezent! Pentru fiecare lacrimă din scrisorile lor către părinți, neveste și copii, pentru adevăr! Am fost 5000 în 2019 când niște consilii județene UDMR au vrut să ne oprească să intrăm în Cimitir. Vom vedea câți vom fi, atunci când buldozerele vor fi chemate să dărâme Crucile, să-i profaneze pe Eroi.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Zeontal, pulbere dentara, cu continut de 100% pulbere de zeolit natural și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Nu cedăm Libertatea de a fi români! Fiți gata frați și surori de pe Linia de Fier a Moldovei, Dărmănești, Comănești, Dofteana, Onești, Târgu-Ocna, Bacău, fiți gata frați și surori din întreaga țară de mobilizare maximă!

Pe aici nu se trece!“, a scris activistul.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

  1. Proștilor care sunteți voi proști de dați în gropi, când o să vă treziți să vedeți că cel mai mare dușman al poporului român este STATUL ROMÂN ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE