duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEDe ce încă e importantă interzicerea lui Donald Trump pe facebook

De ce încă e importantă interzicerea lui Donald Trump pe facebook

Consiliul de Supraveghere al Facebook a confirmat decizia de interdicție impusă lui Donald Trump. Astfel, iată că una dintre cele mai terifiante intervenții corporative în politica democratică a primit binecuvântarea acestui grup atent selectat de „experți” și jurnaliști independenți.

Decizia de a-l elimina pe Trump de pe toate platformele majore de socializare, în urma atacului asupra clădirii Capitoliului, a fost un act de acaparare (preluare) a puterii (puci?). Big Tech și-a proclamat dreptul de a interveni între un președinte și oamenii lui și de a-l priva pe primul de accesul la piața publică a zilelor noastre.

Și totuși, aceste firme au fost aclamate pentru decizia lor de către liberali și de cei de stânga, oameni care, altminteri, pozează în oponenți ai puterii corporative. Atât de disperați au fost să-l trimită definitiv pe Trump offline, încât au dat miliardarilor de la Facebook autoritatea morală de a reglementa libera exprimare online și de a se amesteca în politica democratică.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Am asistat în acest caz la un atac la democrație, care a făcut ca acuzele proferate vehement de Trump despre așa-zisele „alegeri furate” și asaltul suprarealist asupra Capitoliului să pălească în importanță și să apară ca nesemnificative. Și totuși atât de mulți așa-ziși progresiști, orbiți de ura lor față de Trump și față de oamenii care l-au votat, încă nu conștientizează acest fapt.

Articol de Tom Slater, redactor-șef adjunct al Spiked, tradus în limba română din originalul în limba engleză.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE