ACTUALITATEDe ce copiii se pot duce la mall, dar nu se pot...

De ce copiii se pot duce la mall, dar nu se pot duce la școală? Sorin Cîmpeanu: Nu vă pot răspunde la această întrebare

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat vineri, în cadrul unui interviu la HotNews, că nu poate răspunde la întrebarea „de ce copiii se pot duce la mall, dar nu se pot duce la școală?”.

Reporter: „Ați spus încă de la început, și acest mesaj a fost susținut și a fost constant, că școlile se vor închide ultimele. Totuși, suntem în situația în care vedem că mall-urile sunt deschise, școlile sunt închise și multă lume se întreabă de ce?

Sorin Cîmpeanu: În primul rând nu este corectă sintagma vacanță forțată, pentru simplul motiv că învățământul primar și copiii din grădiniță abia încheie această săptămână de vacanță normală, planificată și nicidecum forțată. Pentru elevii de gimnaziu și de liceu este într-adevăr, astăzi, încheierea primei săptămâni de vacanță suplimentară.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Va mai urma o săptămână de vacanță suplimentară. Am precizat foarte clar că două săptămâni de vacanță suplimentară sunt maximum posibil, maximum acceptabil din perspectiva Ministerul Educației pentru că aceste două săptămâni vor putea fi recuperate în vacanța de iarnă și în săptămâna Școlii altfel, tot acest an școlar este altfel.

Neexistând o altă variantă de recuperare mai mult de două săptămâni fără a afecta planificarea examenelor naționale. Lucru foarte important din perspectiva predictibilității examenului de Bacalaureat și a Evaluării Naționale. Ne uităm în calendar și vedem că mai mult de două săptămâni de vacanță suplimentară nu se poate acorda.

Reporter: De ce la mall se poate duce, dar copilul nu se poate duce la școală?

Sorin Cîmpeanu: Nu vă pot răspunde la această întrebare, vă răspund însă la ceea ce este în dreptul meu. Am acceptat, cu inima strânsă, această vacanță suplimentară. Am acceptat strict din motive epidemiologice și nu din motive educaționale.

Văzând rata de infectare la nivelul la care a ajuns, având nevoia de protejare a elevilor, cadrelor didactice și personalului din învățământ, am acceptat această soluție de compromis, subliniez de compromis.

Aș vrea să discutăm în luna ianuarie, când cele două săptămâni de vacanță suplimentară se vor transforma și sunt convins că se vor transforma, pentru că văd rata de vaccinare, văd evoluția vaccinării, înțelegem fără să fim specialiști deja mecanismele de evoluție pandemică, și sunt convins că în luna ianuarie cele două săptămâni de vacanță suplimentară forțată, cum i-ați spus dumneavoastră, se vor transforma în două săptămâni de școală cu prezență fizică. Ceea ce este absolut esențial pentru toți elevii acestei țări. Două săptămâni de școală cu prezență fizică.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Am avut șase săptămâni de școală în cea mai mare parte a școlilor cu prezență fizică, între 13 septembrie și 25 octombrie, și cele două săptămâni de vacanță vă promit că va se vor transforma în două săptămâni de școală cu prezență fizică, săptămâni în care se vor putea încheia și evaluările, pentru că orice proces didactic trebuie încheiat cu o evaluare obiectivă și relevantă, evaluări care, dacă am fi mers pe ideea predării online nu s-ar fi putut face.”

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...