OPINIIDe câţi morţi mai e nevoie, ca să se termine pandemia?

De câţi morţi mai e nevoie, ca să se termine pandemia?

Ţineţi minte nenumăratele scene din filme, în care, pentru a ascunde un omor, personajele sunt nevoie să ucidă nu ştiu câţi oameni, cu speranţa că o să se salveze şi adevărul va rămâne neştiut? O moarte se voia mascată prin alta, într-un şir aproape fără sfârşit. Aşa se întâmplă acum, în cazul nebuniei cu Covid-19.

Pe această logică, ca să se întreţină isteria, ca în vechile întreceri socialiste, se inventează în întreaga lume fel de fel de tulpini ale virusului, una mai agresivă decât cealaltă, care se spune că se reped asupra omenirii într-un iureş nefast. Politicienii nu-s în stare să recunoască faptul că au greşit blocând ţările, distrugând economiile şi limitând libertăţile cetăţeneşti. Cum să-şi asume eroarea, ceea ce ar atrage şi eventuale răspunderi penale şi civile în numele lor?

Aparent, suntem într-o situaţie aproape fără ieşire, în cadrul democratic. Tensiunea socială creşte cu fiecare oră, oamenii devin conştienţi că sunt traşi pe sfoară. Mânia se acumulează. Falsitatea vieţuieşte în comunicările oficiale, e o mascaradă lipsită de jenă. Spitalele au fost transformate, din aşezăminte ale vindecării, în unele unde moartea e propagată pe bandă rulantă.

Să ne oprim la ceea ce este la noi în ţară – suntem la discreţia golanilor în regimul stărilor de alertă.

În prezent, în loc să relaxeze situaţia, fiindcă populaţia s-a săturat de covido-prostie, iar restricţiile şi-au dovedit ineficienţa, cei de la guvernare strâng şurubul. Limitează circulaţia liberă până la orele 22:00 şi le impun hotelierilor să nu mai cazeze peste 70% din capacitate. Sărbătorirea normală a Paştelui este în pericol.

Indivizii aceştia nu înţeleg de vorba bună, raţională şi de manifestaţiile paşnice, ştiu numai de frică, de perspectiva de-a lua o bâtă în cap. Şi o merită.

Câţi morţi, cu Covid-19, fabricaţi mai sunt necesari actualului eşafodaj politic, până să se năruie?

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Mai avem nevoie de 9.468 de lei...

Dragi prieteni, dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele...