vineri, iunie 2, 2023
ACTUALITATEDavid Popovici va fi decorat cu Ordinul Național „Steaua României” în grad...

David Popovici va fi decorat cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler – cea mai înaltă distincție a Statului Român

Președintele României, Klaus Iohannis, a decis să îl decoreze pe sportivul David Popovici cu cea mai înaltă distincție a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, „ca urmare a performanțelor extraordinare obținute la Campionatele Mondiale de Natație, care l-au plasat în rândul celor mai buni sportivi ai lumii, precum și în semn de recunoaștere și apreciere pentru întreaga activitate”, potrivit unui comunicat publicat de Administrația Prezidențială.

„Prin talentul, dăruirea, devotamentul și profesionalismul său, demonstrate atât în bazinul de înot, cât și în afara sa, David Popovici a promovat numele țării noastre în întreaga lume. David Popovici este un model pentru tânăra generație și un veritabil ambasador al sportului, iar energia depusă în slujba afirmării înotului pe plan internațional reprezintă un câștig uriaș pentru România.

Totodată, Președintele Klaus Iohannis a decis să-l decoreze și pe antrenorul Adrian Rădulescu, cel care a fost tot timpul alături de David Popovici, cu Ordinul Național «Pentru Merit» în grad de Cavaler, în semn de apreciere pentru contribuția remarcabilă în atingerea excelenței sportive. Ceremonia de decorare va avea loc la Palatul Cotroceni, la o dată care va fi comunicată ulterior”, se arată în comunicat.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

David Popovici a devenit dublu campion mondial la natație – la probele de 100m liber, respectiv 200m liber. Totodată, acum câteva luni, a fost votat de cele 50 de Comitete Olimpice Naționale europene „Cel mai bun tânăr sportiv european pentru sporturile de vară” din 2021.

Statul Român i-a oferit și un premiu în valoare de un milion de lei pentru performanțele sale sportive, inițiativă ce i-a aparținut ministrului Sportului, Eduard Novak.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

36,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate