News Dascăl, după 46 de ani la catedră, despre deschiderea școlilor: Menirea mea...

Dascăl, după 46 de ani la catedră, despre deschiderea școlilor: Menirea mea nu este să fac pe jandarmul în școală, să verific elevii cum circulă și dacă păstrează distanța

Multe cadre didactice, mai ales cele aflate în pragul pensionării, decid în aceste zile să renunțe la activitatea la catedră, atât din cauza pandemiei, cât și a modului în care școala a fost data peste cap.

O mare parte a celor care au decis să renunțe la catedră și să se pensioneze sunt educatori sau învățători, de care școala are mare nevoie, scrie Digi24.

„Menirea mea nu este să fac administrație acolo, în școală, cu copiii, să am grijă, vezi, se circulă așa, vezi că ai trecut banda, vezi că nu ai distanța necesară între copii. Copiii simt nevoia să comunice, să se joace și eu atunci trebuie să o fac pe jandarmul”, spune învățătorul pensionar Dumitru Ignăteanu.

Dumitru Ignăteanu are 66 de ani, iar ultimii 46 de ani i-a petrecut la catedră, fiind învățător la școala din localitatea ieșeană Erbiceni.

Nu se teme de boală, dar e convins că grija cadrelor didactice pentru a-i obișnui pe copii să respecte regulile pandemiei va afecta calitatea actului didactic. Nici în alternativa online nu vede o soluție.

„Se încearcă online, dar nu sunt condiții, mai ales în mediul rural, ba nu e semnal, ba e pană de curent, plus că se încearcă improvizații, nu sunt softuri educaționale, nu sunt lecții, online ăsta e un fiasco”, afirmă învățătorul.

Potrivit sursei citate, foarte multe școli se confruntă cu o astfel de situație, a cadrelor didactice care preferă pensia. În școlile din România sunt 18.000 de cadre didactice care au împlinit vârsta de 60 de ani.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 4.000 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate