ACTUALITATEDanemarca devine prima țară europeană care renunță aproape complet la purtarea măștii...

Danemarca devine prima țară europeană care renunță aproape complet la purtarea măștii de protecție

Danemarca devine prima țara europeană care renunță aproape complet la purtarea măștii de protecție. Excepție de la regulă fac doar pasagerii mijlocul de transport în comun care nu au loc pe scaun. În schimb, se anunță renunțarea totală la masca de protecție până la 1 septembrie informează Agerpres, citat de Digi24.

Aceste relaxări au fost adoptate nu datorită scăderii numărului de infecții (întrucât Danemarca are o rată relativ ridicată de infectare: 215 infecții la 100.000 de oameni, adică 2,15 la mie – cel mai mare număr, raportat la UE), ci pe baza unui număr favorabil de cetățeni vaccinați: 54,8% din populația eligibilă fiind vaccinată cu cel puțin prima doză.

În România, situația este mai bună în ceea ce privește numărul infectărilor: 0,12 la mie, iar procentul românilor vaccinați este de abia 29% din populația eligibilă. Masca este obligatorie în interior, în spațiile publice.

În Portugalia, unde rata vaccinării cu o doză este de 51 de procente, incidența este tot mai ridicată decât în cazul României, fiind de 0,73 la mie; masca este obligatorie în toate spațiile publice închise.

În Germania, rata de vaccinare a depășit 54% și totuși incidența este 0,6 la mie, masca fiind obligatorie în continuare în toate spațiile publice închise.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. danemarca nu a avut niciodata obligativitate. a purtat cine a vrut. digi sri mananca kk ca de obicei ca si agerne-press. suedia, olanda la fel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...