ACTUALITATEDanemarca devine prima țară europeană care renunță aproape complet la purtarea măștii...

Danemarca devine prima țară europeană care renunță aproape complet la purtarea măștii de protecție

Danemarca devine prima țara europeană care renunță aproape complet la purtarea măștii de protecție. Excepție de la regulă fac doar pasagerii mijlocul de transport în comun care nu au loc pe scaun. În schimb, se anunță renunțarea totală la masca de protecție până la 1 septembrie informează Agerpres, citat de Digi24.

Aceste relaxări au fost adoptate nu datorită scăderii numărului de infecții (întrucât Danemarca are o rată relativ ridicată de infectare: 215 infecții la 100.000 de oameni, adică 2,15 la mie – cel mai mare număr, raportat la UE), ci pe baza unui număr favorabil de cetățeni vaccinați: 54,8% din populația eligibilă fiind vaccinată cu cel puțin prima doză.

În România, situația este mai bună în ceea ce privește numărul infectărilor: 0,12 la mie, iar procentul românilor vaccinați este de abia 29% din populația eligibilă. Masca este obligatorie în interior, în spațiile publice.

În Portugalia, unde rata vaccinării cu o doză este de 51 de procente, incidența este tot mai ridicată decât în cazul României, fiind de 0,73 la mie; masca este obligatorie în toate spațiile publice închise.

În Germania, rata de vaccinare a depășit 54% și totuși incidența este 0,6 la mie, masca fiind obligatorie în continuare în toate spațiile publice închise.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...