joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEDan Tanasă (AUR): Nivelul tupeului la care a ajuns UDMR în declarațiile...

Dan Tanasă (AUR): Nivelul tupeului la care a ajuns UDMR în declarațiile publice echivalează doar cu avântul cotropitor al horthyștilor din vara lui 1940

Deputatul Dan Tanasă (AUR) acuză UDMR că nutrește doar dispreț pentru România, având în vedere declarațiile făcute de reprezentanții acestei formațiuni în Parlament, cu ocazia ședinței dedicate Zilei Naționale a României.

Deputatul de Mureș spune că UDMR dorește federalizarea României „și a afirmat acest lucru cât se poate de răspicat de la microfonul Parlamentului României chiar într-o ședință solemnă de la Ziua Națională a României”, relevă un comunicat de presă.

„Cuvintele profund jignitoare la adresa poporului român rostite ieri în plenul Parlamentului României la ședința solemnă dedicată Zilei Naționale a României de un grof de la UDMR, liderul grupului din Camera Deputaților, reprezintă un fapt fără precedent în istoria ultimilor 32 de ani. Nivelul tupeului la care a ajuns UDMR în declarațiile publice echivalează doar cu avântul cotropitor al horthyștilor din vara lui 1940. În numele așa-zisei libertăți de exprimare, honvezii conduși de Kelemen Hunor calcă în picioare istoria României, demnitatea românilor și viitorul unei bune conviețuiri româno-maghiare. „Ardealul nu era numai românesc, ci și unguresc…” a afirmat groful de la UDMR.

Această afirmație se înscrie în retorica UDMR și a Ungariei care acționează pe toate fronturile pentru a materializa noțiunea de co-suveranism în Transilvania. Nu doar România este suverană în Transilvania, ne spun cei de la UDMR, ci și Ungaria. Soluția ne este oferită tot de Ungaria cu vocea celor de la UDMR: co-suveranitatea. Adică și Ungaria și România au aceleași drepturi în Transilvania. Noțiune care în mod evident neagă caracterul de stat național, suveran, independent și unitar al României și care devoalează cât de poate de evident pretențiile teritoriale ale Ungariei față de România, pretenții verbalizate prin gura honvezilor de la UDMR.

Cu ce seamănă această retorică? Seamănă foarte mult cu retorica amicului lui Viktor Orban de la Moscova, care sub sloganul „Crimeea nu este numai ucraineană” a acționat și a ocupat Crimeea care era și rusească. „ …minoritățile naționale să fie definite ca factori constituanți ai acestui stat”. Care stat nu ne spune groful de la UDMR. De unde deducem că UDMR exclude ideea ca noul stat, federativ, să poarte tot denumire de România. Da, despre federalizarea României ne-a vorbit în acest discurs groful de la UDMR sub privirile îngăduitoare ale liderului PSD, Marcel Ciolacu, și ale cabinetului Nicolae Ciucă. UDMR a negat prin acest cuvinte caracterul de stat național unitar al României. Iar PSD, PNL și USR nu au avut nimic de obiectat cu privire la acest fapt.

Ungaria, prin vocea celor de la UDMR, își dorește federalizarea României și a afirmat acest lucru cât se poate de răspicat de la microfonul Parlamentului României chiar într-o ședință solemnă de la Ziua Națională a României. Federalizarea ar fi în mod evident un prim pas către proiecte multe mai ample și mai îndrăznețe teritorial. Faptul că această provocare odioasă a celor de la UDMR are loc chiar de Ziua Națională a României, chiar în plenul Parlamentului României, arată nu doar nivelul tupeului unor ipochimeni care încă nu și-au dovedit loialitatea față de țara care le plătește salariile, ci și nivelul slugărniciei și trădării ordinare de țară la care au ajuns cei din PSD, PNL și USR.

Demnitatea națională a românilor și sensibilitățile românilor nu valorează absolut nimic în ochii celor care au primit totul de la România și nu au dat în schimb nimic. Absolut nimic. Eventual au dat niște flegme pe obrazul românilor, mult prea toleranți și mult pre îngăduitori cu cei cărora le lipsesc elemente minimale de bun simț. Chiar dacă ar avea dreptate (nu au absolut deloc, dar să spunem că ar avea), bunul simț ar fi trebuie să-i oprească pe cei din UDMR să insulte națiunea română chiar de ziua națională, chiar în Parlamentul României. Ar fi putut alege orice altă zi din an pentru a-și etala disprețul profund pe care îl nutresc față de România. Nu au făcut acest lucru”, a spus Dan Tanasă într-un comunicat de presă.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

5 COMENTARII

 1. Eu zic că, dacă nu faceți țara astfel încât să vrea și redutabilii noștri vecini să îi obțină cetățenia, o veți îngropa – cu tot cu patriotismul domniilor voastre.

  Personal, nu cred că aveți calitățile necesare (fiindcă nu le văd, nu vă văd profunzimea) – în afară de bune intenții. Noroc că m-aș putea înșela. Vă amintiți că și Nicușor Întâiul s-a îndoit, în direct la TV.

  Vecinii sunt și ei oameni, îndrăgostiți feroce de limba (altfel foarte melodioasă) și obiceiurile/cultura/etc. proprii (plus că sunt căzuți enorm din vremurile lor de glorie). Și noi am fost văzuți cum îi vedem noi pe ei, de diverși: austrieci, unguri, ruși, bulgari, ucraineni – și poate chiar și sârbi.

  Problemele de clasă sunt mult mai importante.

  • Ai dat-o in bara cu “limba melodioasa”. De la maghiara faci fractura de limba, parol.
   Si aia cu “problemele de clasa” suna prea marxist ca sa mai prinda la altcineva decat la trotinetistii epilati si ecologisti 😁

   • 🙂

    Aveți dreptate: vorbesc „din auzite”, n-am încercat să o vorbesc (nici n-aș putea).

    În cealaltă chestiune, putem avea răbdare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE