ACTUALITATEDan Puric: Sigur că România este un ghetou de muncă forțată, de...

Dan Puric: Sigur că România este un ghetou de muncă forțată, de unde oamenii au fugit săracii, convinși de niște securiști, de oculta mondială, dar este și Grădina Maicii Domnului

Actorul și regizorul Dan Puric spune că România este o țară unde se întâlnesc atât chinurile materiale cât și înălțarea duhovnicească, spirituală.

Puric afirmă că România este atât „un ghetou de muncă forțată”, cât și „Grădina Maicii Domnului”.

„Sigur că România este un ghetou de muncă forțată, de unde oamenii au fugit săracii, convinși de niște securiști, de oculta mondială. Da, dar este și Grădina Maicii Domnului, și-n clipa în care intri pe acest registru de taină, forțele morale și spirituale din tine se deschid. Dacă eu mint în clipa aceasta, să se uite și să vadă cum s-au transformat pușcăriile din România în mânăstiri. Cum? Că au suferit, au murit, s-au transformat”, a declarat el într-un interviu acordat jurnalistului Traian Horia.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Scriitorul declară poporul român este la o înălțime morală superioară altor popoare din Occident, pentru că în țara noastră bisericile nu sunt transformate în baruri.

„În Irlanda am asistat cum au sfințit o fabrică nenorocită, au făcut-o biserică. N-au făcut ca ăia invers, adică din biserică să facă bar. Când m-am dus odată în Irlanda- și aici nu vorbesc de irlandezi, de un popor, ci de ciuma ideologică– era să beau bere cu sfântul Apostol Pavel, pentru că nu-i scoseseră statuia de-acolo.

Dumneavoastră vă puteți imagina să mergeți într-o bisericuță de la marginea Bucureștilor, unde se dau mititei și Fanta? Nu vă dați seama la ce înălțime morală este acest popor? Din contră, așa- zișii căpșunari și ăștia, amărâții noștri, s-au dus cu Biserica, domnule, acolo. Credeți că Dumnezeu nu vede chestia asta?

Unde credeți că se duc ăștia cu căruța asta, cu șandramaua asta de Uniune (Europeană, n.n.) care n-are niciun liant, n-are niciun liant sufletesc, bazat pe milă! Uitați, că a fost cu pandemia asta, fug toți ca șobolanii, fiecare-n parte, se dărâmă corabia, alunecă pe fereastră toți, ca un balast, pe bătrâni, pe tineri, să trăiască ei bine, ce-o mai rămâne. Hai să vedem valențele, de unde putem reface, că pandemia asta o să treacă”, a concluzionat artistul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...