ACTUALITATEDan Negru: Bucuria mea cea mare e atunci când pot să-mi duc...

Dan Negru: Bucuria mea cea mare e atunci când pot să-mi duc și copiii la biserică, așa cum mă duceau pe mine ai mei când eram copil

Realizatorul de televiziune Dan Negru este una dintre cele mai cunoscute voci laice în ceea ce privește apărarea credinței și a Bisericii Ortodoxe.

Într-un interviu acordat siteului știripesurse, Negru spune că nu crede că mărturisirea credinței ar fi un act de curaj, ci o normalitate.

„Nu sunt un habotnic și sunt tare departe de a fi un creștin practicant, dar nu mi-am ascuns niciodată religia în care m-au botezat părinții mei, cea în care sunt botezați cei mai mulți români pe care-i cunosc. Nu cred că a-ți mărturisi credința e un curaj, dimpotrivă, e o normalitate. Părinții și bunicii mei au trăit vremuri în care libertatea religioasă nu exista. Eu nu le-am prins în maturitate, așa că nu știu cum e să ți se interzică dreptul ăsta. Deci, nu e deloc un curaj”, a declarat el.

Bănățeanul a mai declarat că trăim în „epoca de piatră a credinței” și orice război împotriva Bisericii ar fi inutil, pentru că ar fi pierdut.

„Am prieteni admirabili care sunt atei și cu care am discuții aprinse, dar cu care, la sfârșitul zilei, rămân prieten. Nici ei nu mă conving , nici eu pe ei. ”Hatereala” pe rețele de socializare e o normalitate și subiectul religiei generează o ”hatereala” asemănătoare cu subiectul Steaua-Dinamo. Asta arată că trăim în epoca de piatra a spiritualității. Și eu am îndoieli, și eu am temeri, dar am învățat că credința nu e despre minte, ci despre inimă, și atunci nu fac decât să schimb macazul, din creier în inimă.

Eu nu cred că există un război împotriva credinței. Ar fi inutil și l-au pierdut armate ideologice mult mai mari înaintea noastră”, a mai declarat Dan Negru.

Realizatorul a adăugat că cea mai mare bucurie a sa este atunci când își duce copiii la biserică, precum o făceau și părinții lui.

„Bucuria mea cea mare e atunci când pot să-mi duc și copiii la biserică, așa cum mă duceau pe mine ai mei când eram copil. Acu’ e rândul meu să fac asta…”, a completat el.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate