ACTUALITATEDan Negru: Bucuria mea cea mare e atunci când pot să-mi duc...

Dan Negru: Bucuria mea cea mare e atunci când pot să-mi duc și copiii la biserică, așa cum mă duceau pe mine ai mei când eram copil

Realizatorul de televiziune Dan Negru este una dintre cele mai cunoscute voci laice în ceea ce privește apărarea credinței și a Bisericii Ortodoxe.

Într-un interviu acordat siteului știripesurse, Negru spune că nu crede că mărturisirea credinței ar fi un act de curaj, ci o normalitate.

„Nu sunt un habotnic și sunt tare departe de a fi un creștin practicant, dar nu mi-am ascuns niciodată religia în care m-au botezat părinții mei, cea în care sunt botezați cei mai mulți români pe care-i cunosc. Nu cred că a-ți mărturisi credința e un curaj, dimpotrivă, e o normalitate. Părinții și bunicii mei au trăit vremuri în care libertatea religioasă nu exista. Eu nu le-am prins în maturitate, așa că nu știu cum e să ți se interzică dreptul ăsta. Deci, nu e deloc un curaj”, a declarat el.

Bănățeanul a mai declarat că trăim în „epoca de piatră a credinței” și orice război împotriva Bisericii ar fi inutil, pentru că ar fi pierdut.

„Am prieteni admirabili care sunt atei și cu care am discuții aprinse, dar cu care, la sfârșitul zilei, rămân prieten. Nici ei nu mă conving , nici eu pe ei. ”Hatereala” pe rețele de socializare e o normalitate și subiectul religiei generează o ”hatereala” asemănătoare cu subiectul Steaua-Dinamo. Asta arată că trăim în epoca de piatra a spiritualității. Și eu am îndoieli, și eu am temeri, dar am învățat că credința nu e despre minte, ci despre inimă, și atunci nu fac decât să schimb macazul, din creier în inimă.

Eu nu cred că există un război împotriva credinței. Ar fi inutil și l-au pierdut armate ideologice mult mai mari înaintea noastră”, a mai declarat Dan Negru.

Realizatorul a adăugat că cea mai mare bucurie a sa este atunci când își duce copiii la biserică, precum o făceau și părinții lui.

„Bucuria mea cea mare e atunci când pot să-mi duc și copiii la biserică, așa cum mă duceau pe mine ai mei când eram copil. Acu’ e rândul meu să fac asta…”, a completat el.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...